Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 13:35

Uluslararası piyasalar

ABD’de salı günü yayımlanan verilere göre, konut piyasası haziran ayında güçlülüğünü korudu ve ev başlangıçları ile yapı izinleri Mayıs’taki seviyelere göre çok küçük bir düşüş yaşadı.

Uluslararası piyasalar

ABD’de salı günü yayımlanan verilere göre, konut piyasası haziran ayında güçlülüğünü korudu ve ev başlangıçları ile yapı izinleri Mayıs’taki seviyelere göre çok küçük bir düşüş yaşadı. İnşaat maliyetlerinin artması ve ev kredi faizlerindeki artışın alım gücünü zayıflatması sonucunda, iki figür de mayıs ayında son altı ayın en düşük seviyelerine gerilemişti. Öte yandan, Bank of America'nın Baş Yatırım Stratejisti, önümüzdeki haftalarda hisse senetlerinde bir ralli görülmesini beklediğini açıkladı. Stratejist Michael Hartnett, BofA'nın temmuz ayı Fon Yöneticisi Anketi'nden elde edilen sonuçların karamsar olduğunu ifade etti. Küresel büyüme beklentileri tüm zamanların en düşük seviyesindeyken, resesyon beklentisi Mayıs 2020'den bu yana en yüksek düzeye ulaşmış durumda. Bugün ABD tarafında birincil veri olarak ham petrol stokları takip edilebilir.

Euro Bölgesinde ise dün gelen TÜFE verisi beklentilere paralel açıklandı. Bugün Almanya TÜFE verisi yakından takip edilecek. Küresel piyasalar yarın gerçekleşecek Avrupa Merkez Bankası toplantısına odaklanırken bankanın 50 baz puan faiz artırımını değerlendireceği konuşuluyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, 25 baz puan artış yapmayı planladıklarını fakat daha büyük artışlar için de kapıyı açık tutacaklarını belirtmişti. Piyasalarda hafta başında Avrupa Merkez Bankasının 50 baz puanlık artırım ihtimali %35 olarak fiyatlanırken bu oran dün %60’a yükseldi. Öte yandan Euro Bölgesi piyasaları, eylül toplantısında 100 baz puan faiz artırımı ihtimalini de fiyatlamaya başladı. Avrupa Merkez Bankası’nın agresif hamleleri Euro’nun yükselişini destekleyebilir

Öne Çıkan Hisse Haberleri

Boeing – Şirketin hisseleri, Boeing’in uçak siparişleri için birkaç anlaşma açıklamasının ardından %5,69 yükseldi. Anlaşmalar, AerCap’ten beş adet 787 Dreamliner siparişi ve Aviation Capital Group ve 777 Partners’dan 737 Max jet siparişlerini içeriyor. (Pozitif)

Seyahat hisseleri – Seyahat talebi güçlü kalırken, yatırımcılar tüketici sağlığı ve resesyon potansiyeli hakkında tartışmaya devam ettikçe kruvaziyer ve havayolu hisseleri yükseldi. Royal Caribbean, Carnival ve Norwegian Cruise Line sırasıyla %5,76, %7,36 ve %3,6 değer kazandı. United, Delta ve American %3′ün üzerinde işlem gördü, Southwest ise %3.71 yükseldi. (Pozitif)

Halliburton – Halliburton hisseleri, beklenenden daha iyi gelir raporu açıklamasının ardından %2'nin üzerinde yükseldi. Şirket, 5.07 milyar $'lık gelir üzerinden hisse başına 49 sent kazanç bildirdi. Analistler, 4.71 milyar $'lık gelir üzerinden hisse başına 45 sent kar bekliyorlardı. (Pozitif)

Netflix - Şirket, ikinci çeyrekte 2 milyon abone kaybı beklerken 970 bin kayıp ile tahminlerin oldukça altında bir abone kaybı bildirdi. Şirket üçüncü çeyrek için ise 1 milyon üzeri yeni abone beklediğini duyurdu. Netflix hisseleri vadeli işlemlerde %12’ye yakın yükseliş kaydetti. (Pozitif)

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
7 terörist etkisiz hale getirildi
 
Asya borsaları pozitif seyretti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asya piyasalarında satış hakim
BIST100 Endeksi’nde sınırlı pozitif bir açılış beklemekteyiz.
Uluslararası piyasalar
Fed’in temmuz ayında 100 baz puanlık faiz artırımını gündeme alabileceğine ...
Dolar / TL, 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesinde
Geçen hafta bayram tatili nedeniyle Borsa İstanbul tarafında kısa haftada ...
 
Piyasaların yönü
Geçen hafta endeks haftayı yatay yönlü tamamladı. Enflasyonist endişeler ...
Global büyüme paradoksu ve parasal sıkılaşma trendi
Son dönemde global ekonomi üzerindeki yavaşlama sinyalleri yükseldi. Yüksek ...
Hipertansiyon ancak düzenli ölçümle teşhis edilir
Liv Hospital Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Ecder, hipertansiyonu olanlarda ...
 
Uluslararası piyasalar
ABD’de haziran ayı TÜFE verisi piyasadaki beklentilerin üzerinde yıllık bazda %9,1 olarak açıklandı.
Piyasaların yönü
Geçen hafta endeks haftayı yatay yönlü tamamladı. Enflasyonist endişeler ...
Haftalık gelişmeler
21 Temmuz'da sırasıyla önce TCMB sonrasında ise ECB faiz kararı açıklanacak. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri