Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev değişimi gerçekleşti. Safi Arpaguş, düzenlenen törenle görevi Ali Erbaş’tan devraldı. Diyanet İşleri Başkanlığının konferans salonunda yapılan devir teslim programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Yeni Başkan Safi Arpaguş, törende yaptığı konuşmada, görevi özveriyle sürdüren Ali Erbaş’a teşekkür ederek, onun kuruma önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Arpaguş, Diyanet’in yalnızca idari bir yapı değil; ilim, irfan ve hikmetle şekillenen, toplumun birlik ve kardeşliğine rehberlik eden bir kurum olduğuna dikkat çekti. “Bilgi ahlaktan uzaklaştıkça insanlık değer kaybediyor. Doğru bilgiye yönelmek, ehil ellerden ilim öğrenmek ve öğrendiklerimizle amel etmek hepimizin sorumluluğu” dedi. Arpaguş ayrıca, görevi kendisine emanet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
Görevini devreden Ali Erbaş ise 19 yaşında başladığı imamlıkla başlayan yolculuğunu, Diyanet’te 25 yılı aşkın süre sürdürdüğünü söyledi. Başkanlık döneminde eğitimden yayıncılığa, gençlikten aileye, cami hizmetlerinden uluslararası çalışmalara kadar birçok alanda hizmet verdiklerini belirtti. “Teşkilatımızı her alanda daha ileriye taşımak için çaba sarf ettik” diyen Erbaş, bu görevi Arpaguş’a devretmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Erbaş, din hizmetinin makam veya statüye bağlı olmadığını, kulluğun bir gereği olarak ömür boyu sürdürülmesi gereken bir vazife olduğunu vurguladı. Ayrıca geçmişte görev yapan tüm diyanet işleri başkanlarını rahmetle anarak, hayatta olanlara uzun ömür temennisinde bulundu.