Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>SPOR
19 Ağustos 2019 Pazartesi - 10:55

Uyarı atışı

Kırmızı-siyahlılar, yeni transferlerden Flavio Ramos’un kırmızı kart görmesi ile yaklaşık 55 dakika bir kişi eksik oynadı. Son bölümdeki baskı gol getirmeyince, yenilgi kaçınılmaz oldu.

Uyarı atışı

Gençlerbirliği yeni sezona evinde Çaykur Rizespor yenilgisi ile başladı. Bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lige dönen kırmızı-siyahlılar, Eryaman Stadı’ndaki mücadelenin ikinci yarısında Meljnak’ın golüne karşılık veremedi ve sahadan mağlup ayrıldı. Maçtan 1-2 gün önceki süreci, Yıldırım Mert Çetin’in İtalya Ligi ekiplerinden Roma’ya transferi ile geçiren Başkent temsilcisi, TSYD Kupası’nda 2-0 kazandığı Ankaragücü maçının uzağında bir görüntü çizdi ve hesapta olmayan bir kayıpla lige giriş yaptı. Geride kalan sezonun son haftasında İzmir’de oynanan Göztepe-Ankaragücü maçında, oyunun son anlarında tribüne yollanan ve ceza alan Teknik Direktör Mustafa Kaplan, cezasını yeni takımının başında çekti ve karşılaşmayı tribünden izledi. Gençlerbirliği’nde Yıldırım Mert Çetin’in gidişinin ardından savunmanın ortasında görevlendirilen yeni transferlerden Flavio Ramos, maçın 40. dakikasında kırmızı kart görüp takımını bir kişi eksik bıraktı. Gençlerbirliği, müsabakayı yaklaşık 55 dakika 10 kişi oynarken, maçın hakemi Bahattin Şimşek, verdiği kararlarla, kırmızı-siyahlı ekibin tepkisini çekti. Gençlerbirliği ligin ikinci maçında deplasmanda Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacak.

RİSK ALDIK VE POZİSYONLAR BULDUK

 

Teknik Direktör Mustafa Kaplan, tribünde olduğu için maç sonu değerlendirmeyi yardımcı antrenör Özgür Doğramacı yaptı. Doğramacı, sezona kötü başladıklarını söyledi. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Özgür Doğramacı, ilk yarıda kendilerine yakışmayan bir oyun sergilediklerini belirterek, “Sahada 10 kişi kaldık. 10 kişi kalınca da istediklerimizi yapamadık” dedi. İkinci yarıya daha atak başladıklarını dile getiren Doğramacı, “Risk aldık. Pozisyon ürettiğimizi de düşünüyorum. Aslında kazanabilirdik veya puan alabilirdik. İlk haftaya böyle başlamak kötü oldu” değerlendirmesinde bulundu.

 

3 PUANLA BAŞLADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUM

 

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal ise sezona galibiyetle başlamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını anlatan Kartal, şöyle konuştu: “2 takım da iyi mücadele etti. Lige üç puanla başladığımız için çok mutluyum. Geçen seneden 12-13 oyuncu aramızdan ayrıldı. Yeni oyuncular transfer ettik. Yeniden bir takım kurmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz var. Eksiklerimizi giderebilmek için yönetimimizle çalışıyoruz. İlk maçlar zordur. Gençlerbirliği takımı da iyi hazırlanmış. Rakip stoper atılana kadar oyun ortaydı. Rakip 10 kişi kalınca, takıma ‘Asıl iş şimdi başlıyor’ dedim. Oyunu dengeledik. Kanatlardan getirdiğimiz topla golü bulduk. Son 5-6 dakikada Gençlerbirliği oyunu riske etti, gol da atabilirlerdi ama biz kazandık.”

 

İLK YARIDA TOPU TUTAMADIK

Gençlerbirliği’nin tecrübeli oyuncusu Stephen Sessegnon, Çaykur Rizespor maçına kaptan çıkarken, sahada iki farklı görüntü çizdiklerini söyledi. İlk ve ikinci yarısında oyun farkı olduğunu dile getiren Sessegnon, şunları söyledi: “İlk yarının sonunda 10 kişi kalmanın sıkıntılarını yaşadık. Devre arasında bu konu üzerinde konuşmalar yaptık. İkinci yarıda bunu kabullenip oyunumuzun üzerine koyduk ve daha iyi bir görüntü verdik. İlk yarıda topu ayağımızda az tuttuk. Rakibe karşı beklediğimiz sertliği ortaya koyamadık. İkinci yarı bunu dengelemeye çalıştık. Bu sezon kendimi daha iyi hissediyorum. Bu sezon, daha fazla sorumluluk alıyorum. Hem kaptanlıktan hem de sahanın içerisindeki duruşumdan dolayı sorumluluk taşıyorum. Formamızın hakkını vermeye çalışıyorum, mücadelem bu şekilde devam edecek. Aramıza yabancı oyuncular katıldı. İlk kez bu ligde forma giyiyor. Hepsi kaliteli oyuncular ancak yeni yeni takımı ve ligi tanımaya başlıyorlar. Zaman içerisinde daha iyi performanslar ortaya çıkacaktır.”

 

 
İstanbul’un keşmekeşi ve neminden sonra bozkır özleniyor
 
Spor okullarına törenli kapanış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankaragücü’nde Kafkas sesleri
Yeni sezon öncesinde transfer yasağını kaldırma yolunda Türkiye Bankalar ...
Mele Başkente döndü
Osmanlıspor’un kalecisi Santiago Mele, Pan Amerika Oyunları’nın tamamlanmasının ...
Judoda kamp dönemi
Judoda genç erkek ve kadınlar Avrupa Şampiyonası hazırlık kamp kadroları belirlendi.
 
Gençlik rüzgarı esecek
Gençlerbirliği’nin bu sezonki kadrosunda alt yapısından yetişen 13 futbolcu ...
Başkent heyecana hazır
Süper Lig’de, 12 ilden 18 takım, zorlu maratonda karşı karşıya gelecek. ...
Yolları azimle geçti
Yenimahalle Belediyesi’nin destekleriyle Trans Türkiye Ultra Bike Race ...
 
Hedef olmadan başarı gelmez
Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından yapılan oylamada paralimpik kadınlar ...
Şampiyonun yükü ağır
Avrupa ve dünya şampiyonu ASKİ’li milli güreşçi Rıza Kayaalp, Dünya Şampiyonası’na ...
Başkent ikinci sırada
Futbolun bir numaralı vitrininde geride kalan 61 sezonda en çok İstanbul ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri