Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Çelik: Söz konusu çirkin yaklaşımlar içerisinde olanlara karşı tavrımız ve duruşumuz net
Çelik: Söz konusu çirkin yaklaşımlar içerisinde olanlara karşı tavrımız ve duruşumuz net
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
'Odacılar' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
"Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
HABERLER>EKONOMİ
25 Eylül 2021 Cumartesi - 13:28

Uluslararası piyasalar raporu

Avrupa borsaları dünü İngiltere hariç yükselişle kapattı.

Uluslararası piyasalar raporu

Avrupa borsaları dünü İngiltere hariç yükselişle kapattı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 0,88 artarak 15.643,97  puana, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi % 1,41 yükselerek 26.081,13 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi % 0,98 değer kazanarak 6.701,98 puana yükselirken, İngiltere’de FTSE 100 endeksi % 0,07'lik düşüşle 7.078,35 puana düşüş görülebilir. Avrupa borsaları da Fed’in tahvil alım programına başlamaması nedeniyle dünü pozitif kapatan taraftaydı. Bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Dünyanın en büyük lüks otomobil üreticisi, Avrupa'da elektrikli araçlar için batarya üreten ortak girişim Automotive Cells Company'nin (ACC) yüzde 33 hissesine sahip olacak. Daimler, Mercedes Benz'in elektrikli araçları için Stellantis ve Total Energies ile güçlerini birleştirerek 7 milyar euroluk (8.2 milyar dolar) batarya girişimine ortak oldu. ACC daha önce de Stellantis'in Fransız rakibi Renault ile ortaklık için görüşmelerde bulunmuştu. Mercedes'in gelecek sene 500 milyon Euro yatırım yapacağı, toplam harcamanın ise 1 milyar Euro'nun altındakalacağı belirtiliyor. borsaları dünü yükselişle tamamladı. Dow Jones endeksi % 1,48 artarak 34.764,82 puana ve S&P 500 endeksi % 1,19 kazançla 4.448,12 puana gerilerken, Nasdaq endeksi % 1,04 artışla 15.052,2 puana yükseliş gösterdi. Fed’in taperinge gitmemesi piyasalar tarafından ilk etapta olumlu karşılanırken enflasyon eğiliminin kalıcılık göstermesi ve faiz projeksiyonlarının öne çekilmesinin ardından ABD’de tahvil faizi bizim çok kritik gördüğümüz % 1.37 seviyesini kırarakyükselişe geçti. Bu seviyenin üzerinde kalıcı olursak % 1.55 seviyesine kadar yükselişin devam edeceğini düşünüyoruz. Bu durumda doların küresel bazda değerlenme süreci de başlamış oldu. Eğer dolar endeksi de 93.44 seviyesini kırar ise piyasalarda daha güçlü bir dolar algısı oluşabilir. ABD borsaları ise Fed’in taperinge gitmemesini olumlu karşılayarak dünü alıcılı kapattı.Bugün ABD’de yeni konut satışlarının 712 bin açıklanması beklenirken ayrıca Fed Başkanı Powell’ın yapacağı konuşma takip edilecek. Tahvil alım programının azaltılması veya faize ilişkin söylemlerde bulunması halinde piyasalarda volatilite

yükselebilir.Nike, 2022 mali satış beklentilerini düşürdü ve yılbaşı alışverişi sezonunda gecikmeler beklediğini belirterek, artan navlun maliyetleri ve ürünlerinin nakliye sırasında mahsur kalmasına yol açan tedarik zinciri sıkışıklığını suçladı. Tüm Nike ayakkabılarının yaklaşık yarısının üretildiği Vietnam'daki aylarca süren fabrika kapanışları, koronavirüs pandemisinin etkisinden dolayı sarsılan global tedarik zincirleri üzerinde daha fazla baskı yarattı. Şirket, daha önce tahmin ettiği düşük çift haneli artışa göre, şimdi yıllık satış büyümesinde orta tek haneli bir artış beklediğini belirtti.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Genoa kulübü, ABD merkezli 777 Partners isimli girişim tarafından satın alındı. Genoa kulübünden yapılan açıklamada, merkezi ABD'nin Miami kentinde olan 777 Partners isimli şirketin kulübün yüzde 99,9'luk hissesini satın aldığı belirtildi. Apple'ın, Instagram ve benzeri uygulamalar üzerinden "köle ticareti" yapıldığının ortaya çıkmasının ardından Facebook'u uygulama mağazasından ürünlerini çıkartmakla tehdit ettiği  öğrenildi. Wall Street Journal'ın (WSJ) yayınladığı Facebook'un şirket içi raporları, 2019 yılında BBC'nin Instagram benzeri uygulamalar üzerinden köle satıldığını ortaya çıkarmasının ardından Facebook'un, Apple'dan uygulama mağazasından çıkartılma uyarısı aldığını ortaya koydu. Uygulamaların indirildiği uygulama mağazalarının sahibi olan Apple ve Google, haberin yayınlanmasının ardından harekete geçerken, Apple'ın uygulama geliştiricilerin "derhal sorunu giderici önlemler almasını" istediği öğrenildi. Öte yandan, WSJ, şirket içi raporlara göre Facebook'un, bu problemden BBC'nin haberinden önce haberdar olduğunu ve konuyu araştırdığını bildirdi ancak

haberin yayınlanmasının ardından ilgili hashtag'leri yayından kaldırdığını ve ilgili hesapları kapattığını bildirdi. Alibaba Group Holding Ltd., Çin hükümetinin medya üzerindeki incelemesinin ve teknoloji endüstrisinin yoğunlaşmasının yerel bir televizyon ağındaki tüm hissesini satmaya çalışıyor. Bir Alibaba yatırım kolu, merkezi Hunan eyaletinde

bulunan bir TV alışveriş ve eğlence ağı olan Mango Excellent Media Co.'daki % 5,01 hissesini satmayı planladığını bildirdi.

Habere göre, satın alma işlemini yalnızca dokuz ay önce yapan e-ticaret devi, bir yıl süreli blokajı bulunan anlaşmadan feragat etmek istiyor. Bloomberg'in bu yılın başlarında bildirdiğine göre Pekin, milyarder Jack Ma'nın firmasının South China Morning Post da dahil bazı medya varlıklarını satmasını istiyor. Teknoloji devi, e-ticaret ve fintech'ten veri güvenliğine, okulsonrası eğitime, oyun oynamaya ve şimdi de ünlü hayran kültürüne uzanan genişleyen bir baskıda kilit bir hedefti.

Güney Afrika doğumlu biyoteknoloji milyarderi Patrick Soon-Shiong'un NantWorks LLC, ülkenin Western Cape bölgesinde bir üretim tesisi ve kompleksine yatırım yapmakta anlaştı ve Covid-19 ve kanser aşıları üretmeyi hedefliyor. Şirket, gelecek üçay içinde teknoloji transferinin gerçekleşmesinin ve Afrika genelinde kullanılmak üzere aşıların üretiminin 2022'debaşlamasının beklendiğini açıkladı. NantWorks, Güney Afrika hükümetinin Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Konseyi, Güney Afrika Tıbbi Araştırma Konseyi ve Salgın Müdahale v e Yenilik Merkezi ile bir işbirliği anlaşması imzaladı. Üç yerel üniversitenin de anlaşmaya taraf olduğu belirtildi. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre net serveti 11 milyar dolar olan Soon-Shiong, Güney Afrika sahil kasabası Gqeberha'da doğdu.

Kaynak: Acar Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
Çin, batıdan doğuya gaz taşıyacak boru hattının inşaatına başladı
 
Saç dökülmesinin nedenleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haftalık gelişmeler
Çarşamba günü Fed faiz kararı açıklandı. Beklentiler dahilinde Fed politika faizini sabit bıraktı.
Risk algısı 1 pozitif 1 negatif
Fed sonrasında piyasanın risk algısı bir pozitif bir negatif şekilde ilerlemektedir.
Merkez Bankası faizi %18 indirdi
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada; " Para Politikası ...
 
TL mevduat faizleri ve TL kredi faizleri arttı
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 17 Eylül haftasında ...
TCMB, Politika Faizi’ni 100 Baz Puan indirdi
Küresel taraftaki FED ve Evergrande gibi kritik meselelerinin etkilerini ...
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BIST100’de yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz (Deniz Yatırım)
 
Fed’in ardından gözler TCMB’de olacak
Fed dün akşam sona eren toplantısında beklendiği gibi tahvil alımlarının ...
Faiz kararı öncesi değerlendirme
Beklenen gün geldi. TCMB faiz kararı bugün saat 14:00’da açıklanacak. ...
Günün gelişmeleri
Dün yurtiçinde veri akışı sakindi. BİST100 endeksi % 0.45 değer kaybederek ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri