Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>EKONOMİ
4 Temmuz 2021 Pazar - 10:58

Uluslararası piyasalar raporu

Avrupa borsaları dünü yükselişle tamamladı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 0,47 değer kazanarak 15.603,81 puana, İngiltere'de FTSE 100 endeksi % 1,25 artarak 7.125,16 puana, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi % 0,73'lük yükselişle 25.286,06 puana yükseldi.

Uluslararası piyasalar raporu

Avrupa borsaları dünü yükselişle tamamladı. Almanya'da DAX 30 endeksi %  0,47 değer kazanarak 15.603,81 puana, İngiltere'de FTSE 100 endeksi % 1,25 artarak 7.125,16 puana, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi %  0,73'lük yükselişle 25.286,06 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi ise % 0,71'lik artışla 6.553,82 puana yükseldi. Avrupa borsaları ise küresel piyasalardaki iyimserliğe paralel dünü alıcılı kapattı.

Bugün gelen verilerde Euro Bölgesi'nde aylık bazda ÜFE beklentilerin üzerinde % 1,3 açıklanırken, yıllık bazda ÜFE'de benzer şekilde beklentilerin üzerinde % 9,6' ya yükseldi. Mart 1982'den bu yana açıklanan en yüksek ÜFE verisi olarak kaydedilirken gelen veri Avrupa borsalarında bir miktar tedirginliğe sebep oldu.

ABD borsaları dünü yükselişle tamamladı. Dow Jones endeksi % 0,38 değer kazanarak 34.633,53 puana gerilerken, S&P 500 endeksî % 0,52 değer kazanarak 4.319,94 puana yükselirken Nasdaq endeksi % 0,13 değer kazanarak 14522,4 puana yükseliş gösterdi. Dün ABD 10 yıllık tahvil faizleri yatay seyrederken bugün sabah itibariyle tekrar satış yaşadığını ve şu an işlemlerin % 1.45 seviyesinden geçtiğini görüyoruz. Dolar endeksinde artış devam ederken faizlerin baskılanması dikkatimiz çekmekte. Faizler noktasında zaman doldurulduğunu ve yukarı yönlü ivmenin kısa sürede başlayacağını tahmin ediyoruz. ABD borsaları dünü yükselişle tamamlarken S&P ve Nasdaq’ın rekor kırdı.

Dün yapılan OPEC+ toplantısında herhangi bir anlaşma sağlanamadı ve bugün bir kez daha toplanılması kararlaştırıldı. OPEC'ten yapılan açıklamaya göre OPEC+ Bakanlar Toplantısı da saat 17,30'da başlayacak. Dün gerçekleştirilen toplantıda Rusya ve Suudi Arabistan'ı içeren OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi, grubun Ağustos'tan Aralık'a kadar günlük 400.000 varil artış yapmasını tavsiye etti. Bu kararın kabul edilip edilmeyeceği veya başka kararın alınıp alınmayacağını yakından takip edeceğiz. Gelecek kararlar petrol fiyatları kadar küresel borsalarda fiyatlamalarda belirleyici olabilir.

Bugün merakla beklenen verilere baktığımızda ABD'de tarım dışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde 850 bin kişi olarak gerçekleşirken son 3 aydır en yüksek veri olarak kaydedildi. Ortalama saatlik kazançlar aylık bazda % 0,3 ile beklentiler paralelinde açıklanırken yıllık bazda ortalama saatlik kazançlar % 3,6 ile beklentilerin altında kaldı. Sürpriz veri ise işsizlik oranlarında görüldü. Hem tarım dışı istihdamın toparlaması hem hafalık işsizlik başvurularının pandemi dönemi sonrası 360K’ya düşerek pandemi öncesi ortalaması olan 250K’ya yaklaşmasına rağmen aylık bazda işsizlik oranı % 5,9 açıklanırken beklentiler işsizlik oranının % 5,6'ya düşeceği şeklindeydi.

Demokratların kontrolündeki ABD Temsilciler Meclisi, Demokratların Kongre'nin Eylül ayında tamamlamayı umduğu kapsamlı altyapı mevzuatına yönelik ilk adım olarak gördüğü 715 milyar dolarlık bir karayolu taşımacılığı ve su altyapısı tasarısını onayladı. Başkan Joe Biden'ın 2.3 trilyon dolarlık ilk altyapı teklifinden hükümler içeren tasarı, yollar, köprüler, otoyol güvenliği, elektrikli araç şarj istasyonları, demiryolu, toplu taşıma, içme ve atık su altyapısı için ek harcamalara izin veriyor. Ayrıca, New Jersey ile Manhattan'ın merkezindeki New York Penn İstasyonu'nu Hudson Nehri'nin altındaki dört modern ulaşım borusuyla birbirine bağlamaya yönelik 11,6 milyar dolarlık bir plan da dahil olmak üzere büyük projelere para sağlayacak programları da finanse ediyor. 201'e karşı 221 oyla geçen yasa tasarısı Demokratların liderliğindeki Senato'ya gönderildi.

Wall Street Journal, EQT AB ve Goldman Sachs Group Inc'in yatırım kolunun, sözleşmeli araştırma şirketi Parexel International Corp'u borcu dahil yaklaşık 9 milyar dolara satın almak için ileri seviyelerde görüşmelerde bulunduğunu bildirdi. Gazete, EQT ve Goldman'ın satın almasının bu hafta tamamlanabileceğini aktardı.

Perakende yatırımcıların günlük işlemlerindeki artışla gündeme gelen online bir aracı kurum olan Robin Hood, finansman izahnamesine göre 40 milyar doların üzerinde bir halka arzı hedeflemeyi planlıyor. Robin Hood'un düzenleyicilere verilen ilk finansal performans sunumu, gelirlerinin 2019'daki 278 milyon dolardan geçen yıl üç kattan fazla artarak 959 milyon dolara çıktığını gösterdi. Platform, kayıtlı kullanıcı sayısını iki katından fazla artırarak 31 milyona çıkardığını belirtti. Yılın ilk üç ayındaki gelirler, bir yıl önceki aynı döneme göre %309 artışla 522 milyon dolar oldu.

Bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Hepsiburada hisseleri Nasdaq borsasında ilk işlem gününü yüzde 12 yükselişle 13,43 dolardan kapattı. Şirketin hisseleri 12 dolardan işlem görmeye başlamıştı. Hepsiburada.com'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Nasdaq borsasındaki halka arzla değerlemenin 3,9 milyar dolara ulaştığını söylemişti.

Tesla Inc Model S Plaid elektrikli aracı, Haziran'daki lansmanda sınıfının en iyisi olarak tanıtımının ardından, 129.900 dolara teslim edildikten sadece 3 gün sonra sahibiyle seyir halindeyken alev aldı. Aracın sahibinin avukatı Mark Geragos, "Sürücü, elektronik kapı sistemi arızalandığı için başlangıçta araçtan çıkamadı ve bu arıza sürücüyü açmak için güç kullanmak zorunda bıraktı." açıklamasını yaptı. Geragos, "Üzüntü verici ve korkunç bir deneyimdi. "Bu yepyeni bir model... İnceleme yapıyoruz. S Plaid'in bu işin sonuna kadar yola çıkmamasını istiyoruz" dedi.

DAX

Dax endeksi  dünü % 0,47 değer kazanarak 15.603,81 puandan tamamlarken endeks bugün alıcılı seyrediyor.

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 15.674 seviyesinin kırılması halinde önce 15.802 ve arkasından15.896 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 15.502 desteğinin altında önce 15.437 ve arkasından 15.335 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

DOW JONES

Dow Jones endeksi , dünü % 0,38 değer kazanarak 34.633,53 puandan kapatırken  Eylül vadelileri bugün alıcılı seyrediyor.

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 34.820 seviyesinin kırılması halinde önce 35.091 ve arkasından 35.343 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 34.446 desteğinin altında önce 34.221 ve arkasından 33.950 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

 S&P 500

S&P500 endeksi , dünü % 0,52 değer kazanarak 4.319,94 puandan kapatırken, Eylül  vadelileri bugün alıcılı seyrediyor.

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 4336 direncinin kırılması halinde önce 4354 seviyesi ve arkasından 4371 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 4309 desteğinin altında önce 4287 ve arkasından 4271 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir.

Kaynak:Acar Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
Sıcak havalarda burun kanamasına dikkat
 
Pera Müzesi 16. yılını kutluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enflasyonda düşüş beklerken yükselişle yüzleşmek
Gözler yurtiçinde enflasyon verilerine çevrilmiş durumda. İthal girdi ...
Uluslararası piyasalar
ABD 10 yıllık tahvillerinde alıcılı bir gün olurken, gün içinde en yüksek ...
Tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde arttı
ABD’de açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisinde Haziran ayında piyasa beklentisi ...
 
Günün gelişmeleri
TÜRKİYE: Dün yurtiçinde büyümenin öncü göstergelerinden Haziran ayına ...
Sıcak aya sıcak başlangıç
Son 7 aydır bu seviye ve altında olan Dolar Endeksi için bugün önemli bir gün olabilir.
Altında toparlanma çabası sürüyor
Altın dünkü seansta toparlanma yönünde hareket ederek ikinci günü de yeşilde kapatmayı başardı.
 
Altın yılın ilk yarısını kayıpla tamamladı
Altın hafta başından beri kayıplarını yaşamayı sürdürürken, dünkü seansta ...
Salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini ve önemini koruyor
Delta varyantının bazı ülkelerde vaka artışlarını ve tedbirleri yeniden ...
2021’in ikinci yarısının ilk günü
Avrupa borsaları 5 aylık yükseliş serisi ile 2021’nin ilk yarısını %13 artışla kapattı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri