Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye’de Elektrikli ve Hibrit Araçlar Hızla Artıyor
Türkiye’de Elektrikli ve Hibrit Araçlar Hızla Artıyor
Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yıllık %34,6 Arttı
Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yıllık %34,6 Arttı
Kasımda Tüketici Güveni Artış Gösterdi
Kasımda Tüketici Güveni Artış Gösterdi
FETÖ Operasyonunda 9 Şüpheli Gözaltında
FETÖ Operasyonunda 9 Şüpheli Gözaltında
29 Organizatör ve 687 Düzensiz Göçmen Yakalandı
29 Organizatör ve 687 Düzensiz Göçmen Yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
20 Kasım 2025 Perşembe - 11:19

Türkiye’de E-Ticaret Harcamaları 276,7 Dolara Ulaştı

Kasım ayı itibarıyla dünyada kişi başı e-ticaret harcaması 301 dolar olarak kaydedilirken, Türkiye’de bu rakam 276,7 dolar seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye’de E-Ticaret Harcamaları 276,7 Dolara Ulaştı

Kasım ayı itibarıyla dünyada kişi başı e-ticaret harcaması 301 dolar olarak kaydedilirken, Türkiye’de bu rakam 276,7 dolar seviyesinde gerçekleşti. Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların e-ticaret potansiyeli olan pazarlara daha kolay erişebilmesi için 25 ülkeye dair düzenlemelerden gümrükleme süreçlerine kadar pek çok bilginin yer aldığı “e-İhracat Pazarları ve Ülke Gümrük Uygulamaları Rehberi”ni yayımladı.

Rehber, ihracatçılara potansiyel pazarlar için yol haritaları sunarken, ihtiyaç duyulabilecek bilgilerin tek bir kaynaktan erişilebilmesini amaçlıyor. AA muhabirinin derlemesine göre rehberde yer alan 25 ülke şunlar: Güney Afrika, Nijerya, Çin, Güney Kore, Japonya, Hindistan, Pakistan, Avustralya, Endonezya, Filipinler, Vietnam, Tayland, Malezya, ABD, Kanada, Meksika, Brezilya, Şili, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya ve Rusya.

Rehberde, bu ülkelerin e-ticarete yönelik mevzuatları, pazar yerleri, hızlı kargo hizmetleri, ödeme sağlayıcıları ve gümrükleme süreçleri gibi kritik bilgiler ihracatçılara sunuluyor. Ayrıca, hem bu ülkelerin hem de Türkiye’nin küresel e-ticaret görünümüne ilişkin veriler de rehberde yer aldı.

Dünya genelinde çevrim içi alışveriş yapanların nüfusa oranı yüzde 40,5 olurken, e-ticaretin toplam perakende içindeki payı yüzde 17,9 olarak belirlendi. Türkiye’de ise çevrim içi alışveriş yapanların nüfus içindeki oranı yüzde 29,3, e-ticaretin perakende içindeki payı yüzde 7 ve kişi başı e-ticaret harcaması 276,7 dolar oldu.

Çevrim içi alışveriş yapan nüfus oranı bakımından ABD yüzde 84,5 ile ilk sırada yer alırken, Birleşik Krallık yüzde 81,5 ve Çin yüzde 78,8 ile onu takip etti. E-ticaretin genel perakende içindeki payının en yüksek olduğu ülke ise yüzde 27,8 ile Çin olurken, ABD yüzde 26,7 ve Birleşik Krallık yüzde 26,7 ile ikinci sırada yer aldı. En düşük oranlar Nijerya’da yüzde 1,6 ve Mısır’da yüzde 2,9 olarak kaydedildi.

Kişi başı e-ticaret harcaması en yüksek olan ülke 992,5 dolar ile ABD olurken, Kanada 513,7 dolar, Güney Kore 479,4 dolar ve Japonya 477,5 dolar ile onu takip etti. En düşük harcama ise Hindistan’da 31,7 dolar ve Nijerya’da 48,5 dolar olarak görüldü.

 
Türkiye’de Elektrikli ve Hibrit Araçlar Hızla Artıyor
 
Milli Dayanışma Komisyonu Toplantısında Kritik Gündem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’de Elektrikli ve Hibrit Araçlar Hızla Artıyor
Türkiye’de trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, haziran sonu itibarıyla ...
YD-ÜFE Ekimde Yüzde 28,75 Arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici ...
Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yıllık %34,6 Arttı
Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), eylül ayında yıllık bazda yüzde ...
 
Kasımda Tüketici Güveni Artış Gösterdi
Tüketici güven endeksi, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6 artarak 85 seviyesine yükseldi.
Yumaklı: Vatandaş Gıda Denetiminde Gönüllü Olacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, ...
İbrahim Aydemir: Türk mühendisliği denizlere yeni bir imza atıyor
Türkiye’nin NATO üyesi bir ülkeye modern ikmal gemisi üretmesi, savunma ...
 
Kısa Vadeli Dış Borç 165,8 Milyar Dolara Düştü
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, kısa vadeli ...
Konut Fiyatları Ekimde Yüzde 1,6, Yıllık Artış Yüzde 31,6
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ekim ayı ...
Türkiye’de İşsizlik Oranı Üçüncü Çeyrekte Yüzde 8,5’te Sabitlendi
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) temmuz-eylül dönemine ilişkin açıkladığı ...
 
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Dengenin Taşı: Ahlak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ritim ve Yön Arasında
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandilin Altındaki Karanlık
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Dirilişin Nabzı Ankara’da Atıyor
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Vicdanın sesi, siyasetin suskunluğu
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Gönül gücüyle hegemonya kurmak
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri