Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>EKONOMİ
24 Ocak 2023 Salı - 11:11

Piyasadan haberler

ASUZU… Şirket, uluslararası pazarlarda büyüme hedefi doğrultusunda, Portekiz pazarında faaliyet göstermek üzere Nors Group bünyesindeki Auto Sueco ile distribütörlük anlaşması imzalamıştır.

Piyasadan haberler

BMSCH… BMSCH Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin %100 iştiraki olması sebebiyle mali tabloları 31.12.2022 tarihili raporlardan itibaren solo ve konsolide olarak düzenlenecek olup, Finansal Rapor ve Bağımsız Denetim Raporlarının Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderme yükümlülüğü, Konsolide Finansal Rapor düzenleyen şirketler kategorisine uygun olarak yerine getirilecektir.

ASUZU… Şirket, uluslararası pazarlarda büyüme hedefi doğrultusunda, Portekiz pazarında faaliyet göstermek üzere Nors Group bünyesindeki Auto Sueco ile distribütörlük anlaşması imzalamıştır. Auto Sueco firması Portekiz dışında Afrika pazarında da güçlü satış ağına sahip olup, bu işbirliği çerçevesinde Afrika pazarındaki fırsatların da değerlendirilmesi hedeflenmektedir.

ISSEN… Türkiye'de ve dünyada değişen konjektürel gerekçelerden dolayı, Hindistan Udaipur şehrinde yer alan %100 iştiraki ISBIR MEWAR PRIVATE LTD. şirketin önümüzdeki dönemlerde yapmayı planladığı kapasite arttırımı ihtiyacına istinaden, mevcut fabrikasından Hindistan içerisinde %100 kapasite arttırımına uygun daha büyük bir fabrikaya taşınması için kiralık veya satılık fabrika binası için araştırma çalışmaları yapmaya başlanmıştır.

GLCVY… Denizbank A.Ş.'nin 16.12.2022 tarihinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında perakende segmentinde yer alan toplam 96,2 milyon TL anaparaya sahip 1 portföyün ihalesini şirketin kazandığı duyurulmuştu. Bu ihaleye konu alacakların devir ve temlik işlemleri 23.01.2023 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır.

RYGYO… Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-48.1) 40. maddesinin 3.fıkrasının (ç) bendi uyarınca; 2022 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının %2'sini geçmeyen gayrimenkul alım işlemi 131.392.279 TL olup, satım işlemi bulunmamaktadır. Reysas GYO aktifindeki gayrimenkul kiralama sözleşmelerimizin toplamı ise KDV dahil 736.134.000,68 TL olarak gerçekleşmiştir.

ESEN… 15.04.2022 tarihli KAP açıklamasında belirttiği üzere, Şirketin Güneş Enerji Santralleri müteahhitlik faaliyetleri kapsamında, Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. ile MEFA Endüstri A.Ş. arasında Ankara, Bolu ve Tekirdağ illerinde gerçekleşmek üzere "Çatı Öztüketim Güneş Santrali" kurulumu için KDV hariç 2.204.510,84 USD bedelle sözleşme imzalanmıştı. Sözleşmeye konu Tekirdağ ili için ÇATI GÜNEŞ SANTRALİ tamamlanmış ve TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.) kabulü yapılmıştır.

AYX… AHGAZ… Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş.'nin 14-15-16 Aralık 2022 tarihlerinde talep toplanarak halka arz edilen payları, 22 Aralık 2022 tarihinden itibaren BİST Yıldız Pazar'da sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlamıştır. İzahnamede belirtilen ve Kurum tarafından yapılması planlanan fiyat istikrarı işlemleri için ilan edilen 30 günlük süre 21 Ocak 2023 tarihinde sona ermiştir. Şirket paylarının işlem görmeye başlamasını takiben geçen 30 günlük süre içerisinde Şirket payları 66,00 TL olan halka arz fiyatının altına düşmemesi nedeniyle fiyat istikrarı işlemi gerçekleştirilmemiştir.

VBTYZ… Şirketin İnsan Kaynakları alındaki faaliyetinin artırılması amacıyla Vizyon Teknik Bilgi Sistemleri ve İnsan Kaynakları AŞ. (Vizyon Teknik) paylarının bir kısmının satın alınması suretiyle Vizyon Teknik Bilgi Sistemleri ve İnsan Kaynakları AŞ.'ye iştirak edilmesi görüşmeleri tamamlanmış ve 23.01.2023 tarihinde Vizyon Teknik Bilgi Sistemleri ve İnsan Kaynakları AŞ.'nin % 50,00 oranındaki paylarının 5.500.000,00 TL satın alınması sözleşmesinin imzalanmıştır.

GOODY… Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 23.01.2023 tarihli kararıyla; 25.10.2022 tarihli özel durum açıklaması ile kamuya duyurulmuş olan, Şirketin hakim ortağı olan Lüksemburg'ta mukim Goodyear S.A. ile imzalamış olduğu, vadesi 23.01.2023 olan 450 milyon TL tutarlı kredi anlaşmasının vadesinin üç ay uzatılmasına; Şirketin işletme sermayesinin güçlendirilmesi için, Şirketin hakim ortağı olan Lüksemburg'ta mukim Goodyear S.A. unvanlı grup şirketinden 06.02.2023 tarihinde 600 milyon TL tutarında üç ay vadeli kredi kullanılmasına; ilgili işlemlerde uygulanacak faiz oranının Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından bu işlemlere istinaden hazırlanan 20.01.2023 tarihli değerleme raporuna uygun olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Değerlemede kullanılan varsayımlar ile değerleme sonuçlarını içeren değerleme raporunun özet kısmı aşağıda pay sahiplerimizin dikkatine sunulmaktadır: 2023 yılı Ocak ayında benzer 3 ay vadeli ticari krediler için uygulanan faiz oranlarına ilişkin bilgiler çeşitli bankalardan talep edilerek aşağıdaki emsal fiyat aralığı elde edilmiştir: Minimum: %13,68 Alt Çeyrek: %13,69 Medyan: %13,70 Üst çeyrek: %13,78 Maksimum: %13,86 Bu açıklamalar kapsamında, Goodyear Lastikleri'nin Lüksemburg'da mukim grup şirketi olan Goodyear S.A. şirketinden rapor tarihi itibarıyla temin edeceği TRY cinsinden krediye ilişkin olarak uygulanacak faiz oranı, yukarıdaki yer verilen bankalarca TRY cinsinden ticari kredilere uygulanan faiz oranlarına ilişkin çeyrekler arası istatistik yöntemi ile hesaplanan emsal fiyat aralığı (%13,69-%13,78) ile benzer doğrultuda olduğu ve piyasa koşullarında kayda değer bir değişim yaşanmadığı müddetçe transfer fiyatlandırması uygulamaları açısından emsale uygun olarak değerlendirilecektir.

ROYAL… 23/01/2023 tarih 17:03:23 saatinde yayımlanan Özel Durum Açıklamasının Özet Bilgisinin ''Royal Halı iplik Tekstil Mobilya San.ve Tic.A.Ş. hakkında'' şeklinde düzeltmesidir. Bilindiği üzere, Gaziantep 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 02 Eylül 2016 tarih ve 2016/5555 D.İş ve muhtelif sayılı kararlarıyla Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San.ve Tic.AŞ'nin (Royal Halı) aralarında bulunduğu Naksan Grubu şirketlerinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım olarak görevlendirilmiştir. Bu durum 14 Ekim 2016 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurulmuştur. Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/193 E., 2018/300 K. sayılı müsadereye dair karar'ı, Şirketlerin TCK 54/1 maddesi uyarınca müsaderesi ve iyiniyetli üçüncü kişilerin haklarının saklı tutulması denilmek suretiyle Yargıtay 3.Ceza Dairesinin 2021/1375 E., 2022/3727 K. sayılı kararıyla kesinleşmiştir. Bu husus 23 Eylül 2022 tarihinde Royal Halı tarafından KAP'ta duyurulmuştur. Yargılama süreci devam ederken; Royal Halı'nın mal, hak ve alacaklarından oluşturulan ‘Royal Halı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' 06 Ekim 2020 ve 18 Aralık 2020 tarihlerinde iki kez satışa çıkarılmış, alıcı çıkmadığından satış gerçekleşmemiştir. Şirketin mali durumuna ilişkin raporlar mevzuat gereği KAP'ta duyurulmuş, bu raporlarda Şirket varlıklarının ticari ve iktisadi bütünlük kapsamında satılacağı da belirtilmiştir. Yargılama neticesinde müsadere kararı kesinleşen Royal Halı'nın 7076 sayılı Kanunun 1. maddesi uyarınca satış veya tasfiyesine Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onay verilmesi halinde, Royal Halı mal, hak ve varlıkları ticari ve iktisadi bütünlük kapsamında satılacak ve akabinde Şirketin tasfiye işlemleri başlatılacaktır.

Kaynak:A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsveç NATO için bizden destek beklemesin”
 
Bir şahin bir güvercin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasalarda bugün
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan yapılan İstanbul ...
Asya borsaları pozitif seyretti
Çin’de yeni yıl tatili nedeniyle piyasalar hafta boyunca kapalı olacakken, ...
Asya borsaları pozitif seyretti
Asya piyasaları, özellikle Euro Bölgesi ve ABD’deki zayıf veri akışıyla ...
 
Haftalık piyasa takvimi
23-27 Ocak haftasında, yurt içi piyasalarda, TÜİK/TCMB Tüketici Güven ...
Bakan Nebati: "Beraber çalışacağız, Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kocaeli İş Dünyası Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.
Piyasa gündemi
TCMB dünkü faiz kararında beklentiler doğrultusunda mevcut politikasını ...
 
TCMB beklemede kalmaya devam ediyor
TCMB yılın ilk PPK toplantısında para politikasında değişiklik yapmazken ...
Piyasa gündemi
İsviçre'nin Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Forumu devam ediyor. ...
Gündem yoğunluğu artıyor
Haftaya oldukça güçlü bir zeminde başlayan Borsa İstanbul iyimserliğini ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri