AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’nin terörden arındırılması yönünde önemli bir aşamanın geride bırakıldığını belirtti. PKK’nın silah bırakma süreciyle ilgili ilk adımın atıldığını duyuran Çelik, bu gelişmenin “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kritik bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.
Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü devlet kararlılığıyla, Türkiye’nin terörle mücadelesinde yeni bir sayfa açıldığını söyledi. Bu sürecin sadece Türkiye’nin değil, bölgenin de terörsüzleştirilmesi açısından büyük bir adım olduğunu vurguladı.
PKK’ya bağlı bir grubun silahlarını imha ettiğini aktaran Çelik, bu gelişmenin devletin kararlı tutumunun ve yürütülen diplomatik, güvenlik ve istihbarat çalışmalarının sonucu olduğunu belirtti. Sürecin ilerleyebilmesi için Meclis’teki tüm partilerin katkılarının önemli olduğunu, DEM Parti’nin de istişare sürecine verdiği destekle olumlu katkı sağladığını kaydetti.
Şehit ve gazilere minnetle değinen Çelik, onların fedakarlıkları sayesinde Türkiye’nin “tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak” ilkelerini her koşulda koruduğunu dile getirdi.
Gelinen noktada artık PKK’nın tüm yapılanmalarının dağıtılması, silahların tamamen teslim edilmesi ve terörün tamamen ortadan kaldırılmasının zamanının geldiğini vurgulayan Ömer Çelik, bu sürecin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen bir devlet politikası olduğunu belirterek, olası provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
Çelik, terörün bölgede emperyalist projeler için bir araç haline getirildiğini, ancak Türkiye’nin kararlı tutumunun bu kirli planları bozacağını söyledi ve “Terörsüz Türkiye” vizyonunun, “terörsüz bölge” hedefi için de ilham kaynağı olduğunu belirtti.