Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
HABERLER>ARAŞTIRMA-İNCELEME
13 Haziran 2018 Çarşamba - 12:18

Kentsel dönüşümle beraber sosyal dönüşüm de şart

Ankara’nın öncelikli sorunlarının kentsel dönüşüm ve uyuşturucuyla mücadele olduğuna dikkat çeken MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara 3. Bölge milletvekili adayı Fatih Çetinkaya, “Kentsel dönüşümle beraber sosyal dönüşümün de göz ardı edilmemesi gerekiyor” dedi.

Kentsel dönüşümle beraber sosyal dönüşüm de şart

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve 3. Bölge milletvekili adayı Fatih ÇetinkayaAnkara’nın öncelikli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm sağlanamadığı için sosyal sorunların da beraberinde geldiğine dikkat çeken Çetinkaya, “Kentsel dönüşümü halletmeden Ankara’nın trafik, okul, sosyal alan eksikliği, asayiş ve estetik sorununu gideremiyorsunuz” dedi. Çetinkaya şunları söyledi:

FELAKET GELMEDEN ÖNLEM ALINMALI

“Ankara hem istikbalimizin hem istiklalimizin şehri. Dünyada gelişmiş ülkelerinin başkentleriyle kıyasladığınızda talihsiz bir Ankara manzarası karşımıza çıkar. Ankara’nın öncelikli sorununu kentsel dönüşüm olarak görüyorum. Kentsel dönüşümü halletmeden Ankara’nın trafik, okul, sosyal alan eksikliği, asayiş ve estetik sorununu gideremiyorsunuz. Daracık bir alanda 1960’larda kurulmuş bir Demetevler Mahallesi hemen yukarısında Yeşilevler, Karşıyaka, Yahyalar var. Diğer ilçelere gittiğimizde Mamak’ta, Keçiören’de, Çankaya’da da olmak kaydıyla çok acilen kentsel dönüşüm yapılması gereken yapılar var. O günün tekniğiyle yapılan bu alanlar çok büyük tehlike arz ediyor. Yüz binlerce insan acilen kentsel dönüşüm yapılması gereken binalarda oturuyorlar. Deprem riskiyle karşı karşıyayız. Üst üste sıkışan bu binalarda Allah göstermesin bir deprem felaketinde inanın arama yapmaya dahi çıkamazsınız. Felaket gelmeden önlem alınması gerekiyor.

RANT MERKEZLİ DEĞİL İNSAN MERKEZLİ

Kentsel dönüşümlerin boş arazilere yapılmaması, rant merkezli değil insan merkezli düşünülmesi lazım. Bunları çözemediğiniz takdirde başka sorunları beraberinde getiriyor. Ankara’da uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele eden bir kişiyim. Kamuoyuna duyurulmasında yetkililerin tedbir alması noktasında arkadaşlarımızla birlikte iki yıl önce çok mücadeleler verdik kampanyalar düzenledik. Ankara İstanbul Yolu ve Eskişehir Yolu ile ikiye ayrılmış bir şehir. Bir tarafında yeni binalar, yollar, alışveriş merkezleriyle yaşam standartları yüksek yerler, şehrin öbür tarafında kentsel dönüşümün yeterince sağlanamadığı ikamet eden kitlelerin farklılaştığı yerler. Buralar hızla göç almaya başlıyor. Otoparkı, yeşil alanı, spor alanları olmayan güvenliğinin okul aile birliklerince bir güvenlik tutularak sağlandığı devlet okullarında uyuşturucu tacirlerinin kol gezdiği alanlar olabiliyor.

TEDBİR ALINMAZSA GENÇLER İTİLMİŞ OLUR

Ankara’da 1 milyon 600 bin 11 ila 29 yaş arasında genç nüfusumuz var. Gençliğin korunması için yerelde ve genelde tedbirler almazsanız maalesef bu işte iştahı kabarık olan tacirlerin tuzağına kendi elinizle gençleri itmiş olursunuz. Bugün Ankara’da bir kişiye 286 metrekare AVM alanı düşüyor ama kaç metrekare spor alanı ve yeşil alan düşüyor diye merak edip sorarsanız bu şehrin öncelikleri kendiliğinden ortaya çıkıyor. Kentsel dönüşümle beraber sosyal dönüşümün de göz ardı edilmemesi gerekiyor. Allah izin verir de Meclis’e girersek dün olduğu gibi bugün de yarın da bütün hayatımız Ankara ve Ankara’nın sorunları olur. Bundan sonra Ankaralıların sesi olmaya bütün Ankaralıları da harekete geçirmek için mücadele edeceğimin de bilinmesini isterim.”

 
Cumhurbaşkanımız munis hatta duygusal bir insan
 
Araç merkezli değil yaya merkezli şehir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuş cennetinde atık manzarası
Fotoğrafçılar Nallıhan Kuş Cenneti’nde düzenlenen foto safaride vizörden ...
Ankara’nın potansiyeli hobilere dönüşmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın isimlerden biri olan Ali İhsan Arslan, ...
Ankara Üniversitesi’nin deniz seferi
Ankara Üniversitesi, ‘Türkiye’nin deniz siyasetinin desteklenmesi ve bunun ...
 
Sofraların vazgeçilmezi domates oldu
Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali verilerine göre, Başkentliler ...
Ruhsata kadar men kararı
Büyükşehir Belediyesi, Hürriyet Ankara’nın ‘Avukatlara otopark SMS’i’ ...
‘Esenboğa Havalimanı bizim’ davası
Esenboğa Havalimanı için 68 yıl önce Çubuk ve Akyurt’ta arazileri kamulaştırılan ...
 
Ankara keçisinin saray yolculuğu
16. yüzyılda Ankara keçisi tiftiğinden elde edilen, Osmanlı ve Avrupa ...
Validen ‘sahte vali’ uyarısı
Ankara Valisi Ercan Topaca, iş adamları, müteahhitler ve vatandaşları ...
Sel yataklarına konut felakettir
15 milyon konutu kapsayan imar barışı ile gündemde olan Çevre ve Şehircilik ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri