Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>TEKNOLOJİ
13 Ekim 2017 Cuma - 21:01

“İnşaat Sektöründe Marka, Reklam Ve Satış Sorunu Var”

Subbrand Marka ve Reklam Ajansı Başkanı Mustafa Solmaz, “İnşaat sektörü ve özellikle konut üretimi ekonomiye ciddi katkısı olan bir sektördür...

“İnşaat Sektöründe Marka, Reklam Ve Satış Sorunu Var”

Subbrand Marka ve Reklam Ajansı Başkanı Mustafa Solmaz, “İnşaat sektörü ve özellikle konut üretimi ekonomiye ciddi katkısı olan bir sektördür. Fakat Türkiye şartlarında inşaat sektöründe ve özellikle konut üretiminde markalaşma çabalarının düşük, reklamların tek düze ve yetersiz kaldığını görmek mümkün” dedi.
Subbrand Marka ve Reklam Ajansı Başkanı Mustafa Solmaz, inşaat sektöründe marka, reklam ve satış sorunu bulunduğunu söyledi. Solmaz, inşaat sektörünün gerek yapım aşamasındaki ciddi ürün girişi gerekse istihdam potansiyeli ile ekonominin çarklarının dönmesinde büyük katkıları olan sektörlerin başında geldiğini belirterek bununla birlikte en fazla reklam harcaması yapılan sektörlerden biri olduğunu aktardı. Solmaz, “Sektörü kendi uzmanlık alanımız dahilinde incelediğimizde; ciddi bir ‘Markalaşma’ ve ‘Tanıtım Sorunu’ göze çarpıyor. Bu sorun hem ulusal hem de uluslararası arenada konut satışlarındaki zorluklardan ve düşüşten rahatça anlaşılabiliyor” diye konuştu.
‘Marka’ olmanın ilk aşamasını sıradanlaşan üretimde fark oluşturacak uygulamalar ve eşsiz bir tüketim vaadi geliştirebilmek olarak niteleyen Solmaz, “İnşaat sektörüne baktığımızda ise konut projelerinin, isimlerinin ve proje vaatlerinin fazlasıyla sıradan olduğu görülüyor. Tüm bunlara bir de ‘Marka Yönetimi’ olmadan çekilen reklam filmleri ve tanıtım çabaları eklenince işler tamamen zaman ve para kaybına dönüşüyor. Bizim uzmanlık alanımız olan ‘Bilinçaltı Markalaşma’ penceresinden baktığımızda, konut alımında müşteri ihtiyaç ve öngörüleri ya kullanılmıyor ya da yeterince araştırılmıyor. Özellikle lüks konut tüketimine yönelik üretim ile Türkiye’nin dış yatırım çekmesi adına önemli olan ve uluslararası beğeniye hitap etmesi beklenen konut projelerinde ortaya çıkan işler çok sönük ve sıradan kalabiliyor” şeklinde konuştu.
Gelişmiş pazarlardaki inşaat sektörlerinin lüks ve uluslararası konut projeleri ekseninde incelendiğinde; müşteri ihtiyaç ve beklentileri sıradanlıktan uzak ve marka eksenli olarak karşımıza çıktığını belirten Solmaz, “Ülkemizde bahçe, vadi, şehir, orman vs. isimler ile benzerlerinden ayırt edilemeyen mimariler maalesef marka fiyatına satılamıyor. Bu yüksek kalitedeki üretimler sadece malzeme fiyatı, işçilik ve arsa fiyatlarına endeksli oluşan bir ‘Meta Fiyatına’ göre değer kazanmaya çalışıyor. Halbuki konut üretiminde ‘Markalaşma’; konutları Meta olmaktan çıkararak konutun marka değerini yansıtacak fiyatlara ulusal ve özellikle uluslararası arenada pazarlanabilirliğini sağlar. Böylelikle hem inşaat sektöründeki firmaların gelirleri artabilir hem de ekonomiye ciddi katkılar sağlayan bu sektör milli üretimin önemli kilometre taşlarından biri olmayı sürdürebilir” ifadelerini kullandı.
“Sektör firmalarında tanıtım ve reklam konularında ciddi zihniyet değişikliği gerekiyor”
Subbrand Marka ve Reklam Ajansı Başkanı Mustafa Solmaz İnşaat sektöründe marka, reklam ve satış sorununun aşılabilmesi için sektör firmalarında tanıtım ve reklam konularında ciddi zihniyet değişikliği ve farklılaşma yaşanmasının gerektiğini vurguladı. Solmaz, “Özellikle firmaların “Markalaşma” konusuna ciddi şekilde eğilmeleri olmazsa olmaz şart. Tabii Marka’nın isim, logo, kurumsal kimlik ya da reklam olmadığını bir kez daha belirtelim. Toparlamak gerekirse Konut üretiminde boşa reklam harcaması yapmak yerine “Markalaşmaya”, ‘Marka’ doğrultusunda bilinçaltı sistemlerle uyumlu tanıtımlara ve deneyim ekonomisine acilen geçiş yapılmalıdır, bu süreci yürüten inşaat firmaları uzun dönemli gelirlerini arttırabilecek ve sürekliliklerini garanti altına alacaklardır” dedi.

http://www.subbrand.com.tr/

Etiketler:
 
Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı yazar Doğan Akhanlı, Köln'e geri dönüyor
 
87 milyonluk protokol
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Japonlardan Bitcoin'e karşı yepyeni bir sanal para geliyor!
Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan'ın CEO'su Jamie ...
277 kilometre elektrik hattı
Başkent EDAŞ Ankara’da aydınlatma armatürleri, trafo, pano ve dağıtım ...
WhatsApp'tan yeni güncelleme! Ücretli olacak
Facebook, WhatsApp mobil uygulamasından para kazanmanın yeni yollarını arıyor.
 
Gençlere dijital tuzak
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), geleneksel sokak oyunlarının ...
BTK'dan önemli uyarı: 'Arama tuşuna basar basmaz telefonu kulağınıza götürmeyin'
Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), cep telefonu kullanıcılarının sağlıklarını ...
Milli astronot için ilk adım
Dünyanın ilk 5 uzay ve havacılık merkezinden birisi olacak Gökmen Uzay ...
 
Güneş Tarlası 4 kat büyüyecek
Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve yaygınlaştırmak adına ...
Türkiye’de de faaliyete geçen araç çağırma uygulamasından stratejik ortaklık
Türkiye’deki faaliyetlerine bu sene başında İstanbul’da başlayan araç ...
Bu çip yaraları iyileştiriyor, organları tamir ediyor
Amerikalı bilim adamları geliştirdikleri nanoçip ile vücut üzerinde oluşan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri