Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
14 Ocak 2022 Cuma - 15:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni ne katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Ülkemizin güvenlik ve istihbarat faaliyetlerinin denizlerde de en etkili şekilde yürütülmesine önemli katkı sağlayacağına inandığı Ufuk Geminizin Milli İstihbarat Teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum artık dışarıdan alım istemiyoruz.

Projelerimiz yerli ve milli olacak dediğimiz 2004 yılından bu yana azim ve kararlılıkla çalışarak hamdolsun bu günlere geldik.

Savunma sanayinde bağımsız olamayan milletlerin geleceğe güvenle bakamayacağını özellikle son 10 yılda çevremizde yaşanan hadiseler bize bir kez daha gösterdi.

Türkiye'ye gerçekleştirdiği savunma sanayi alımları sayesinde yaptığımız yatırımlarla birlikte bölgesinde oyun kuran bir ülke konumuna ulaştı. Ülkemizin bu dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdur halklar topluluklar için de çok önemli bir umut kaynağı haline geldi.

Türkiye gizli açık için ambargoya rağmen terörle mücadeleden sınır ötesi harekatlarına kadar her alanda milli çıkarlarının gerektirdiği tüm hamleleri yapabilmesini savunma sanayinde geldiği noktaya borçludur.

Hamdolsun bugün insansız hava kara deniz araçlarından helikopterleri silah ve mühimmatlardan  hava savunma sistemlerinden elektronik harbe kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyacımız olan sistemleri yerli milli olarak tasarlıyor geliştiriyor üretiyor ve kullanıyoruz.

Türk savunma sanayi ürünlerini kullanan ülke sayısı da her geçen yıl artıyor. Savunma ve havacılık ihracatımızın bu yıl sonunda 4 milyar doları açmasını bekliyoruz.

Geçmişin eksiklerini giderdik. Bugünün hazırlığını zaten yapıyoruz. Artık aktif savunma anlayışıyla ülkemizi geleceğin harp ortamına hazırlıyoruz.

Yüksek teknoloji gerektiren sistemleri hayata geçirmeye ağırlık veriyoruz. Derin öğrenme ve yapay zeka entegrasyonu gerektiren karmaşık sistemleri geliştirmeye ve uygulamaya devam ediyoruz.

Malzeme ve imalat teknolojilerinde dünyadaki ileri ülkeler seviyesini yakalamaya doğru hızla ilerliyor. Bir yandan da gözümüz uzayda uzay alanında da gerek fırlatma sistemleri gerekse uydu sistemleri geliştirmeye yönelik çalışmalarımız sürüyor.

3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin gerektiği gibi korunabilmesi ancak mavi vatanın en iyi şekilde savunulması ile mümkündür.

Mavi vatanın güvenliği için donanmamızı daha güçlü ve caydırıcı kılacak birçok projeyi hayata geçirdik.

Milli savaş gemilerimizi Amfibi Gemilerimizi, Sismik Araştırma Gemilerimizi, Sahil Güvenlik Gemilerimizi, Lojistik Gemilerimizi, botlarımızı kendimiz üretebiliyor bu projelerde %70'e varan yerlilik oranına ulaştık.

Şimdi de insansız hava araçlarında edindiğimiz tecrübe ile silahlı insansız deniz araçları ve bunların sürü şeklinde hareket eden versiyonları üzerinde de çalışıyoruz.

Ayrıca envanterimizde bulunan birçok deniz aracımız günün şartlarına uygun şekilde son teknolojiler eklenerek modernize ediliyor. İnşa edilen ve modernize edilen deniz araçlarımızın silah radar muhabere ve elektronik sistemleri yerli ve milli ürünlerle donatıyoruz.

Geçtiğimiz yıl bugünlerde ambargolar sebebiyle dışarıdan temin edemediğimiz her bir sistemin alternatifini geliştirerek ürettiğimiz İ sınıfı  firkateynimizin ilki olan "İstanbul'u denize indirmiştik.

Ülkemiz halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan inşa eden ve iddianamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor.

Üstelik bu neticeyi yabancı muadillerinden çok daha üstün özellikler uygun maliyetlerle gerçekleştirilmektedir.

Şimdi bir adım daha ileri giderek yüksek teknoloji gerektiren sistemleri odaklanıyoruz. Firkateynlerimizin ana silah grubu olan dikey atım sistemini bugüne kadar dışarıdan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz.

Hava savunma sistemimiz , radarlarımızı ve savaş yönetim sistemlerimiz gibi birçok silah sensor ve sistemi artık kendimiz tasarlayıp üretiyoruz.

Silahlı insansız deniz araçları üretiyoruz. Bunları sürü halinde hareket etmesi için çalışmalar yapıyoruz.

Ülkemiz tersanelerinde kendi ihtiyaçlarımız yanında dünyanın dört bir yanı için de gemiler ve botlar yapılıyor. Şuana kadar 25 ülkeye 180 adet deniz platformu ihracatı gerçekleştirdik.

Atmaca Gemisavar Füzemiz, Gökdeniz Yakın Hava Savunma Sistemimiz, Fırat Akrep Cenk Seyir Radar yerli sistemlerimiz.

Deniz ve hava gücümüze çarpan etkisi oluşturacak Amfibi kemiğimiz Anadolu'yu bu süreçte hizmete alıyoruz. Yeni tip denizaltılarımız da denizde İkmal ve Muharebe Destek Gemimizde denizlerimizde çok daha güçlü ve caydırıcı olacağız.

Burada da üç savaş gemimizin aynı anda inşa ederek yine bir ilke imza atıyoruz.

İHA ve SİHA'ların yanı sıra insansız ve otonom deniz araçlarının da kullanılabileceği kara hava deniz unsurlarının müşterek görevi icra edeceği sistemler tasarlıyoruz.

Denizaltı platformlarından uçak gemilerine kadar çeşitli muharip deniz platformlarını ileri teknolojiye sahip yerli milli silah ve sensor sistemleri ile birlikte geliştirip ihraç edeceğiz.

Ayrıca yerli ve milli imkanlarla üreteceğimiz uçak gemimizin sağlayacağı deniz hava gücümüzde bu alanda dünyanın en üst ligede çıkmış olacağız.

Hedefimiz savunma sanayinde tam bağımsız bir Türkiye'dir.

95. kuruluş yıldönümünü geride bıraktığımız Milli İstihbarat Teşkilatımız terörle mücadele ve dış istihbarat konularında yaptığı hizmetlerle milli güvenliğimizde önemli katkılar sunuyor. Temin ettiği taktik istihbarat ve yürüttüğü operasyonlarla oyunun seyrini ülkemizde  değiştiren başarılara imza atıyor.

İstihbarat Teşkilatı'nın sahip olduğu en modern donanımlara sahip bu gemimiz sayesinde kara ve hava da olduğu gibi denizlerde de gücümüzün artacağına inanıyorum. Teşkilatımızın bir sonraki hedefi uydu istihbaratı yoluyla uzayda da  yerini alarak tüm bu unsurları en etkin şekilde kullanmak olacaktır."


Hibya Haber Ajansı

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü
 
CHP'Lİ KAYA'NIN BASIN TOPLANTISI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ...
Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Pinto’nun vefatı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı ...
Enes Kara'nın intiharı öncesi çektiği videoya yayın yasağı getirildi
Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebiyle kaldığı cemaat yurdunda ...
 
Milletvekili Aydemir 1001 Hatmi TBMM’ye taşıdı
AK Parti Grubu Üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Genel Kurulu’nda ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 70 bini aştı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre artış yaşandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Çalık'ın ailesine taziyelerini iletti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konyasporlu milli futbolcu Ahmet Çalık’ın ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Üyesi ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile düzenlenen toplantıya katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin ...
Alavara Koyu kurtuldu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan ...
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan “Hello Türkiye” kampanyası
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ülkenin ulusal ve uluslararası isminin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri