Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
HABERLER>GÜNDEM
25 Eylül 2021 Cumartesi - 20:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ne katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Dünyanın 1 numaralı Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te yeniden sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

İstanbulumuzun Türkiye'nin farklı şehirlerinden TEKNOFEST'e teşrif eden her bir kardeşlerime hoş geldiniz diyorum.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen TEKNOFEST'in ülkemize milletimize ve özellikle istikbalimizin teminatı gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bizlere bu gururu yaşatan her sene bir önceki yıldan çok daha görkemli bir teknoloji şöleni sunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile T3 Vakfı'na tüm paydaş kurum ve kuruluşlarımıza yani gönülden şahsım milletim adına teşekkür ediyorum.

Kurum ve kuruluşlarımız sivil toplum örgütlerimiz firmalarımız milli teknoloji hamlesi nişanesi olan TEKNOFEST için tam anlamıyla seferber oldular. Gece gündüz demeden çalışarak ülkemizin gençlerine bilime ve teknolojiye ilgi duyan her kesimden insanımıza işte bu gurur tablosunu yaşattılar.

TEKNOFEST sadece evlatlarınızı dünyanın en modern teknolojileri ile aynı zamanda onların birlikte iş yapmayın takım ruhu milli duyguları da aşılıyor.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışma tarihlerinin belirlenmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Kurdukları takımlarla roket insansız hava araçlarını elektrikli araçlardan endüstriyel robotlar teknolojinin çevreye kadar birçok alanda kıyasıya rekabet ediyorlar.

Burada Türkiye'nin yarınlarına yön verecek bilim insanları mühendisler var.

Varsın birileri gençlerimizi tanımak yerine harflerle kategorilerine ayırsın.

Gençlerimizi kısır gündemlerine alet etmeye çalışın varsın birileri hiçbir ayrım yapmadan bu ülkenin gençlerini kucaklamak yerine siyasi ikballeri ve hırsları uğruna kutuplaştırmanın peşine düşsün.

Burada dünyanın seyrini değiştirecek olan uzay yolcularını bilim insanları mucitleri fizikçileri evet karşımda fizikçileri görüyorum.

Siz gençlerimizle hem de sizleri en güzel şekilde yetiştiren anne babalarınızla gurur duyuyorum.

TEKNOFEST'te yorulmak nedir bilmeyenlerin kendine sınır çizemeyenlere festivalidir.

Türkiye'nin ürettiği helikopterlerle uçaklarla insansız hava araçlarıyla otomobille gurur duydunuz mu? Elhamdülillah.

Artık zaman yakın TOGG halkımızın istifadesine sunulacak.

İnşallah bu ve benzeri organizasyonların sayısını artıracak Türk gençliğini yeni dünyanın en yetkin nesil haline getireceğiz.

2018 yılında TEKNOFEST yolculuğu başladığında 14 teknoloji yarışması 20000 başvuru sahibi var. 2021 TEKNOFEST'te geldiğimizde ise teknoloji yarışmalarının sayısı 35'e çıkarken bu yarışmalara başvuran sayısı 10 kat artarak 200 bini buldu.

2018'de yarışmacının 2 milyon liralık ödül 2 milyon liralık da maddi destek sağlanırken bu yıl bu rakamı 12 milyon lira seviyesine çıkardık.

Gençlerimizde daha çeşitli alanlarda daha fazla yarışma sunabilme imkanı buluyorlar. Gençlerimizin sadece savunma sanayi alanındaki işlere değil en yeni teknolojileri ne de hazırlıyoruz. Uçan araba tasarımından iletişim teknolojilerine sağlıkta yapay zekadan sanayide dijital teknolojileri biyoteknoloji ve inovasyondan tarım turizm çevre ve enerjiye kadar birçok sivil alanda yarışmalar düzenliyoruz.

Çok geniş bir organizasyon olmasına rağmen şimdiden bölgemizde ve dünyada kendinden söz ettirmeyi başardı.

İnsansız hava araçlarımız manşetleri süslediği gibi TEKNOFEST dünya medyasının gündeminde bir numara olmalıdır. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası bir marka haline getirecek can Azerbaycan'dan başlayarak dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyeceğiz.

Küresel teknoloji ve inovasyon şölenine dönüştüreceğiz. İstiyoruz ki dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın yeni bir fikri olan yeni bir teknoloji geliştiren ya da yeni icat kuran genç o fikri o teknoloji o girişimi tanıtmak istediğinde aklına TEKNOFEST gelmeli.

Öyle küresel bir marka haline getirelim ki dünyanın gençleri bu festivale katılmak için can atsın. Sizlerin gayretleri sizlerin destekleriyle İnşallah bunu da başaracağımıza ben inanıyorum.

Kardeşim bugün yerli ve milli teknolojilerimiz de ki başarıları eğer konuşabiliyorsan bunda son 19 yılda atılan adımların çok büyük payı bulunuyor.

19 yıldır yaptığımız yatırım ve atılımlarla TEKNOFEST gençlerimizin yaktığı teknoloji ateşinin altyapısını hazırlıyoruz.

Biz bugün kurtarmak için değil büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmenin derdindeyiz.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisimiz gerekse Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bünyesinde birçok çalışma başlattık. Halihazırda 66 ilimizde bulunan dene yap teknoloji atölyelerine 2023 yılına kadar 81 ilimizin tamamına yaygınlaştırılıyor.

Göreve geldiğimizde esamesi okunmayan Ar-Ge ve yenilikçilik ekosistemimiz geliştirmek için büyük çaba harcadık.

Yapay zeka robotik kodlama siber güvenlik gibi geleceğin teknolojilerine yönelik dersler ve gençlerimize sağladığımız girişimcilik inovasyon ve Ar-Ge destekleri bunların yanısıra açık kaynak platformu ile yeni nesil yazılım okullarıyla TEKNOFEST gibi organizasyonlarla bu eğitimleri taçlandırıyoruz.

Eskiden okulda öğrenilen matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi dersleri gerçek hayatta ne işimize yarayacak denilirdi. Bu soruların cevabını TEKNOFEST'te görüyorlar.

Okulda öğrendikleri matematik, fizik, kimyayı kullanarak tasarlıyor, elektrikli araçları araştırıyor. İHA'ları yine bu amaçla milli teknoloji hamlesi ışığında ülkemizin teknoloji kabiliyetlerini en üst seviyeye taşımak için çaba harcıyor. Başarılarınızı ödüllendirmek motivasyonunuzu en yukarıda tutmak için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.

Sevgili gençler; aynı gökte uçsa dahi karganın dünyası başka, şahinin dünyası başkadır.

Ülkemizde de siyaseti, ekonomiyi savunmayı diplomaside milletin gözü yerine başkalarını gözünden okuyan bir kesim bulunuyor.

Bunlar ilimde, bilimde, sanatta ,sporda, kültürde özgün bir eser ortaya koymazlar.

Batı dünyası karşısında olabildiğince ezik kendi halkına ve ülkesine karşı son derece kaba ve küstahdırlar.

Bunlara rağmen başardığımızı da sizler biliyorsunuz. 40 yıllık siyasi hayatı çetin mücadelelerle dolu bir büyüğünüz olarak sizlere şu gerçekleri hatırlatmak istiyorum. Size yapamazsınız başaramazsınız diye üst perdeden ahkam kesenlerin sözlerine asla kulak asmayın.

Heyecanımızı anlamayanlara, yeteneğinizi küçümseyenlere sizi kafalarındaki dar kalıplara hapsetmeye çalışanlara, asla pirim vermeyin. Kendi başarısızlıklarına sizi ortak etmelerine kesinlikle rıza göstermeyin. Kadrolu felaket tellallarının hayallerinizde aranıza girmesine asla müsaade etmeyin.

Sizler bizim en kıymetli varlığımız, bu ülkenin en büyük hazinesisiniz. Biz sizlere inanıyoruz, Biz sizleri seviyoruz. Siz gençler, daha 21 yaşındayken çağ açıp çağ kapatan dahi Türk Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunlarısınız.

Sizlerin gözlerinizdeki şık kalbinizdeki ateşi görebiliyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz için hep daha ileriye gitmek ülkemizin kodlarına işlenmiştir. Sizlerle yol yürümekten büyük bir büyük bir gurur duyuyorum."


Hibya Haber Ajansı

 
Konsept Nüfus Müdürlüğü Projesi İle hizmet süresi kısaldı, vatandaş memnuniyeti arttı
 
6 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konsept Nüfus Müdürlüğü Projesi İle hizmet süresi kısaldı, vatandaş memnuniyeti arttı
İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce hayata ...
MEB, e-sınav salonu sayısını 500’e çıkarıyor
Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de aynı anda en fazla kişinin hizmet alabildiği ...
Pakdemirli: "Boşa akan su çocuklarımızın, hepimizin geleceği"
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın toplumdaki su tüketim alışkanlıklarını belirlemek ...
 
Haftalık insidans haritası yayımlandı
Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan haftalık insidans haritası yayımlandı.
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı düne göre azaldı.
Aydemir: ‘Tekmanlı kardeşlerimiz vefa timsali’
Karayazı İstişaresi sonrasında Tekmanlılarla buluşan Milletvekili Aydemir, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışında konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından açıklama yaptı.
Maçka'da 150 metre uzunluğunda heyelan meydana geldi
Karadeniz'de 3 gündür artan yağışlardan dolayı Trabzon'un Maçka ilçesinde ...
POLSAN güvenle büyüyor
İçişleri Bakanlığı, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın (POLSAN), her geçen ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri