Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
HABERLER>GÜNDEM
6 Ağustos 2022 Cumartesi - 23:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni''nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli de

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Bizleri bu anlamlı program vesilesi ile bir araya getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza özellikle şahsım milletim adına teşekkür ediyorum.

Bundan 3 yıl önce Bilişim Vadisi'ne açtığımızda bulanın Türkiye'nin yarınlarını şekillendirecek teknoloji ve inovasyon üssü olacağını ifade etmiştik

Aradan geçen kısa süre zarfında bu hedefe doğru emin adımlarla ilerlediğini görüyoruz. Bilişim Vadisi yazılım mobilete elektronik enerji tasarım ve oyun gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmalarıyla büyük ve güçlü Türkiye'nin köşe taşıdır.

230000 metrekare kapalı alanıyla ülkemizin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi hürriyetine sahiptir. İstanbul Kocaeli İzmir arasında oluşturduğumuz teknoloji koridoru ile birbirine bağlanan Bilişim Vadisi milli teknoloji hamlemize büyük bir ivme katıyor. Önümüzdeki dönemde verdiğimizin teknoloji daha da artıracağına inanıyorum.

Yeni Türkiye'nin ufkunu yansıtan böyle bir mekanda Türkiye'nin sanayide lokomotif şehirlerinden Kocaeli'ne değer katan firmalarımızın ödüllendirmek elbette farklı bir mana taşıyor. Ecdadımız marifet iltifata tabidir iltifatsız emek zâyidir diyor. Güzel işler yapanları örnek çalışanları ortaya eserleriyle çıkanları takdir etmek bizim geleneğimizin de mirasıdır. Çünkü ödüllendirilen her başarı daha nitelikli daha büyük vatana millete insanla daha faydalı çalışmaların müjdecisi olacaktır.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak yenilikçi kaliteli ve kendi alanında çığır açan projelerinin desteklenmesine çok ama çok ehemmiyet veriyorum.

Teknolojik bağımsızlığımızı kazanmadan milli sanayimizi inşa etmeden ne ekonomik ne de siyasi anlamda özgürlüğünüzü tesis edebilirsiniz.

Savunmada dışa bağımlılık nasıl ciddi sıkıntılar doğurursa teknoloji ve üretimde dışa bağımlılıkta benzer riskler oluşturur. Koronavirüs sürecinde yaşananlar bu gerçeği çarpıcı bir şekilde ortaya koymuştur. Dünyanın en zengin en müreffeh ülkelerinin bile sağlık çalışanları ve vatandaşları için maske bulamadığı asgari sağlık hizmeti sunmakta zorladığı  günleri yaşadık.

Küresel tedarik zincirlerinde ki kırılmalar nedeniyle birçok yerde üretim aylarca durma noktasına geldi.

Hastanelerden marketlerden sanayi sitelerinden yansıyan görüntüleri hepimiz gayet iyi hatırlıyoruz. Türkiye olarak bu sancılı süreçte sağlıkla birlikte ekonomide de başarılı bir imtihan verdik.

Kimilerinin ülkeyi felakete sürükleyecek akıl ve izan dışı söylemlerine rağmen ekonomik hayatın durmasına müsaade etmedik. Şirketlerimizin üretime ticarete istihdama devam etmeleri noktasında teşvik ettik.

Türk firmaları hükümetimizin bu teşvikleri sayesinde yurtiçinde ve yurtdışında başarı çıtasını sürekli yukarı taşıdı ekonomik büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdüren sayılı ülkelerden biriyiz.

Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz yüzde 11'lik büyüme ile G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3'lük büyüme kaydetti. Dünyada istihdam azalırken 31000000 sınırına dayanarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık. ihracatı rekor kırıyoruz.

Temmuz ayı ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,5 artarak 18 milyar 550 milyon dolara ulaştı. 2002 yılında sadece 36 milyar dolar ihracat yapabilen Türkiye'nin yani bununla şunu söylüyorum. Göreve geldiğimiz zaman ihracatımız 36 milyar dolardı şimdi nereye geldik.

Asya merkezli üretim hane alternatif adres arayışlarında Türkiye'nin ismi giderek daha fazla zikrediliyor. Başka ülkelerin yurt dışı pazarlarda bıraktığı boşluğu hamdolsun Türk ürünleri ve bizim firmalarımız dolduruyor.

Rusya'dan gelen kruvazör gemisinin Trabzon limanına yanaşmasını gördüm iptal et Trabzon limanına artık turistler işte kruvazör  gemisiyle geliyor.

Sanayisi üretim kapasitesi nitelikli iş gücü 3 kıtayı birleştiren stratejik konumu sağlık ve ulaşım altyapısı ile ülkemizin yıldızı giderek küresel ölçekte gıda ve enerji krizinin konuşulduğu bir dönemde biz oldukça rahatız.

Rusya Ukrayna savaşı koridorunun açılmasını sağlayarak küresel sorunların çözümünde Türkiye'nin anahtar rolünü bir kez daha teyit ettik.

Emtia fiyatlarındaki ani ve aşırı yükselişin sebep olduğu piyasa dengesizliklerini yakından takip ediyoruz. Fahiş fiyat artışları ile enflasyon sebebiyle vatandaşımızın ve iç dünyamızın sırtına binen yükü hafifletecek pek çok adım attık atmayı da sürdürüyoruz.

Asgari ücretten memur ve emeklilerimizin maaşlarında yaptığımız artışlara sosyal koruma kalkanımızın genişletilmesinde iç dünyamıza yönelik kredi imkanları ne kadar attığımız her adımda toplumun tüm kesimlerine sahip çıkıyoruz.

Yatırım istihdam üretim ihracat ve cari fazla ile ülkemizin büyütme esasına dayanan Türkiye ekonomi modelimizi taviz vermeden uyguluyoruz.

Hayata geçirdiğimiz politikalarımızı müspet sonuçlarını inşallah önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde özellikle enflasyonda daha net bir şekilde göreceğiz.

Günümüz ekonomisinin rekabetçi yapısında öne çıkmanın yolu güçlü üretim kapasitesi ile birlikte yüksek teknoloji ve son 20 yılda Türk ekonomisinin bu yönünü güçlendiren pek çok adım attık. Cumhuriyet tarihinin en büyük sanayi ve teknoloji atılımı olarak milli teknoloji hamlesini başlattık.

Ülkemizde dünya ile yarışabilecek bir girişimcilik ekosistemi inşa ederken Türk girişimlerine yatırım yapanları destekleyecek programları devreye alıyoruz.

2020 yılında Türkiye'deki teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar sadece 148 milyon dolar iken 2021 yılında bu ne oldu biliyor musunuz? Bir buçuk milyar doları aştı. 2022 ilk yarısında 132 teknoloji girişim ile yapılan 1,4 milyar dolarlık yatırımla aslında yeni rekorlar yeni başarı hikayelerinin sinyallerini veriyor.

Türkiye bu yılın ilk yarısında oyun yazılımı sektöründe Avrupa'da en fazla yatırım alan ülke oldu. Bundan iki sene önce ülkemizde 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket yokken bugün bu şirketlerin sayısı 6 ulaştı.

Kendi imkanlarımızla yerli ve milli helikopterlerimizi roket ve mühimmatlarımızı eğitim uçaklarımızı araçlarımızı gemilerimizi torpidolarımızı hava savunma sistemlerimizi tasarladık geliştirdik.

Bazıları bu başarıları görmezden gelse de 20 yılda yapılanların ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı olduğunu biliyorlar.

Sayın Bush Amerika'da başkanken kendisiyle bir ziyarette daha henüz Başbakan olmamıştım. Bize verilecek olan İHA'ları SİHA'ları hatırlattık.  Hemen Condoleezza Rice çağırdı. Türkiye'ye bunlar verilecekti niçin verilmiyor? dedi.
- Bize o zamanın şartlarında 24-48 saat ile İHA'ları verdiler. Ama ondan sonra da geri  çekip alıyor. Allah rahmet etsin Özdemir Bey bizim bu halimizi görünce çocuklarıyla beraber masaya oturdular ve o gün bir adım attılar ve süratle hemen ilk İHA'mızı yaptılar.

Şimdi ise Türk İHA'sı AKINCI için dünya sıraya giriyor.

13000 mühendis ve teknisyenimiz milli muharip uçağımız projesinde gece gündüz demeden büyük bir aşkla çalışıyor her ne kadar birileri vatan ve millet sevdalısı bu genç kardeşlerimizin şevkini kırmaya çalışsa da biz onlara güveniyoruz inanıyoruz ve onları her alanda destekliyoruz.

29 Ekim 2022 de TOGG'un Gemlik fabrikasının resmi açılışını ve ilk seri üretim aracının üretim bandından inme törenini gerçekleştireceğiz.

Türkiye'nin otomobilini milletimizin ve dünyanın hizmetine sunacağız ülkemizi savunma sanayinde nasıl parmakla gösterilen seviyeye getirmezsek İnşallah elektrikli otomobilde de benzer bir başarıyı muhakkak yakalayacağız.

Az önce gencimizi dinledik. Bu noktada artık bizim bu tür yetişmiş kendine inanan gençlerimiz olduğu sürece biz bunları üretiriz.

Bunları üretmenin ötesinde de artık elektrikli otomobilde de dünya ülkeleri ile yarışan tüm Türkiye'yi hala saman ithalatçısı gibi görmeye çalışanlar Türk ekonomisinin üretim kapasitesinden habersiz cahillerdir. Bu insanları yalan yanlış bilgilerle oyalıyorlar.

Kendi ülkelerine kara çalmak yerine ben Kocaeli'ne davet ediyorum gelsinler Kocaeli'ne buradaki üretimi yenilir mi girişimci ruhu bizzat yerinde görsünler. Gelsinler Türkiye'nin sanayide neleri başardığını bizzat şahitlik etsinler. Gelsinler Gebze Bilişim Vadisi'nin temsil ettiği vizyona tanık olsunlar.

Gelsinler Gebze Bilişim Vadisi nin temsil ettiği vizyona tanık olsunlar. Kocaeli 14 Organize Sanayi Bölgesi Endüstri Bölgesi Stratejik Üretim Tesisleri ve imalatta çalışan yaklaşık 270000 vatandaşımızla Türk ekonomisine her yıl devasa katkılar sağlıyor.

Bu şehrimiz muazzam üretim hacmi ile otomotiv kimya ve metal sanayi ne damga vuruyor. 2021 yılında Türkiye araç üretiminin yaklaşık %40 40'ını tek başına Kocaeli'deki şehrimiz gerçekleştirdi. Türkiye'nin yakaladığı en başarılı 2 şehir olarak ön plana çıktı. Toplam 128 araştırma geliştirme merkezi ve 15 tasarım merkezi yaptıkları çalışmalarla şehrimizin rekabetçi gücüne güç katıyor.

Kocaeli'ndeki 5 teknoloji geliştirme bölgesinde yürütülen araştırma ve geliştirme faaliyetleri katma değerli üretime öncülük ediyor. Bu tabloya baktığımızda Kocaeli'nin Kocaelili müteşebbislerimizin sanayicilerimizin Türkiye için ne ifade ettiğini çok net görebiliyoruz.

Kocaeli'ne değer katanları birazdan taktiğim edeceğimiz ödülleri fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum.

Bunun  artarak devam etmesini diliyorum. Farklı kategorilerde ödüle layık görülen firmalarımızın bu firmaların çalışanlarını müteşebbislerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.

Türk sanayinin lokomotif şehri Kocaeli'nin inşallah inovasyon ve teknolojide de başarı çıtasını yükselteceğini inanıyorum."


Hibya Haber Ajansı

 
Mısır yüklü gemi İstanbul açıklarında
 
Galatasaray, Torreira ve Mertens ile anlaşma sağladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mısır yüklü gemi İstanbul açıklarında
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Ukrayna’dan İrlanda’ya gidecek olan ve 33 ...
5 milyon erkeğe bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verilecek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından Kadına yönelik ...
Otomobil yüklü bazı tırların gümrüklerde bekletildiği iddiası
Otomobil yüklü bazı tırların gümrüklerde bekletildiği iddiası yönündeki ...
 
Yeni KPSS takvimi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, yeni KPSS takvimini açıklandı.
Soçi'de Erdoğan-Putin zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir ...
 
Bakan Kurum’dan Bağcılar’a 8 müjde
“Yüz Yüze 100 Gün” programı kapsamında Bağcılar’da vatandaşlarla bir araya ...
İletişim Başkanı Altun'dan KPSS açıklaması
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, KPSS'nin iptal edilmesi nedeniyle kamu ...
KPSS iptal edildi
Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri