Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>GÜNDEM
19 Temmuz 2021 Pazartesi - 22:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Meclisi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Meclisi'nde hitapta bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Meclisi nde konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün bizim için çok ama çok anlamlı bir gün Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunmanın Kıbrıs Türk halkının milli iradesinin temsilcisi Cumhuriyet Meclisi'nin çatısı altında sizlerle bir araya gelmenin bahtiyarlığı içindeyim.

Bugün aynı zamanda Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki gücünü şehitlerimizin mübarek kanlarından alan ebedi ve ezeli kardeşliğimizi tüm dünyaya isteseler de istemeseler de bir kez daha ilan ediyoruz.

Bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz programlarla hem Kıbrıs Türk halkının bayram sevincine ortak olacak, hem barış özgürlük bayramının 47. yıl dönümü gururunu birlikte yaşayacak hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kazandırılan eserlerin toplu açılışını yapacağız.

Kıbrıs'ta davası nasıl bugünlere sizlerin omuzlarında gelmişse gelecekte de sizlerin omuzlarında yükselmeye devam edecektir.

Türkiye nasıl dünyanın en büyük şehitliği ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de özellikle söylüyorum her karışında bir kahraman yatan şehitler yurdu. Şayet bugün Bizler burada özgürce nefes alabiliyor, evlatlarımızın güvenli büyütebiliyor, geleceğe umutla bakabiliyorsak bunda en büyük pay bu toprakları bir Şehitler Yurdu yapan işte bu kahramanları aittir.

Kıbrıs Türkünü yok edeceklerini sananlar karşılarında Kıbrıs Türk halkının çelikten iradesini buldular. Kıbrıslı kardeşlerimizi kolay lokma olarak görenler Mehmetçiğin ve Mücahitlerimizin destansı mücadeleleri karşısında hezimete uğradı. Bir kez daha 1974 yılında adaya huzur ve barış getiren Mehmetçiklerimizi ve Mücahitlerimizi rahmetle saygıyla minnetle yad ediyorum.

Kıbrıs'ta davasını içeriden çökertmek için yapılan hamilelerde yine Kıbrıs türkünün basireti feraseti dayanışması ile boşa çıkmıştır. Başarımızın anahtarı dün olduğu gibi Bugün de muhabbettir saflarımızı daha da ulaştırmaktır. Birlik ve beraberliğimize hedef alan belli çevrelerin kardeşlik gözümüze fitne mayası çalmasına müsaade etmeyeceğiz bir olacağız diri olacağız kardeş olacağız hep beraber Kıbrıs'ın geleceği için evet beraber yürüyeceğiz.

Bizlerin burada sergilediği birlik beraberlik kardeşlik iklimi Amerika'da birilerini rahatsız etmiş olsa da biz bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz.

İşgalci zihniyeti temsil ettiğini EOKA Terör Örgütü eliyle canına malına kast etmekten çekinmeyen Rumlar Kıbrıs Türklerini hiçbir zaman eşit ortakları olarak görmemiştir. Rumların zulmü karşısında anavatan ve garantör Türkiye Kıbrıs Türkünü yalnız bırakmamıştır.

Türk tarafının tüm iyi niyetli ve yapıcı gayretlerine rağmen 50 yılı aşkın süredir devam eden müzakereler Rum tarafının iktidarı ve refahı Ada'nın eşit sahipleri Kıbrıs Türkleri ile paylaşmayız reddetmesi nedeniyle bir sonuca ulaşamaz.

Avrupa Birliği yine dürüst davranmadı yine doğru hareket etmedi ve verilen söze rağmen Güney Kıbrıs'ta yapılan referandumda ne çıktığını biliyorsunuz. Kuzeyde ne çıktığını da biliyorsunuz Kuzey sözünde durdu.

Birleşmiş Milletler parametrelerinin ardına saklanmaktadır. Yıllardır reddettikleri federasyon modelini savunuyor görüntüsü vermeye çalışarak samimiyetsiz tutumlarını sürdürüyorlar artık bizim bunlara inanmamız 50 yılda kaybetmemiz mümkün değildir.

Adil kalıcı sürdürülebilir bir çözüm ancak ve ancak Ada'nın gerçeklerini esas alan bir yaklaşımla mümkün olabilir. Adada iki ayrı devlet iki ayrı halklar uluslararası toplumda bu gerçeği er ya da geç kabul edecek bu anlayışla öncelikle Kıbrıs Türk Halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesine ardından da adadaki iki devletin çözüm müzakereleri yürütmesidir.

Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar tarafından Cenevre'de sunduğu öneriye desteğimiz tamdır, taviz vermeyiz. Bu Kıbrıs Türkü'nün İstiklal ve İstikbal mücadelesidir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tüm önerilerini ellerinin tersiyle itiyor.

Denizdeki işbirliği alanlarını ele almak üzere Avrupa Birliği'ne tüm tarafların katılacağı bölgesel bir konferans düzenlenmesi önerisine bu yapıcı teklifimize de henüz cevap alamadık.

Türk halkının müktesep haklarını da korumaya devam edeceğiz.

Tüm dünyaya ilan etmek istiyorum. Bizim kimsenin toprağında hakkında gözümüz yoktur.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var veyahut ta ne doğru dürüst bir parlamento binası var işte parlamento binası burası tabii biz bunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yakıştırmıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki bina İngilizlere ait bir gecekondu onu da yakıştıramıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanlığının İnşallah bu Külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz.

Nerede başlıyoruz? Belki onu merak ediyorsunuzdur. Metehan bölgesinde silahlı kuvvetlerimiz  görüşerek orada bir 500 dönüm araziyi bu iş için tahsis ettik.

Gönlümden yüreğimden de şu geçiyor değerli kardeşlerim devlet olmanın işte ifadesi budur. bunu İnşallah bu projeyi hayata geçirmek suretiyle nasıl bir Kuzey Kıbrıs Kıbrıs Türklerine ait bir devlet varmış görsünler.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilan edildiği bu tarihi binanın da müze haline getirilerek yeni nesillere bırakılmasının isabetli olacağını düşünüyor sözlerime son verirken 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramınızı ve Mübarek Kurban Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Milli davamız uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle gazilerimizi şükran ve saygıyla yad hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum."


Hibya Haber Ajansı

 
KKTC'ye yeni Külliye binası
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC'ye yeni Külliye binası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC'ye yeni Külliye binası yapılacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Meclisi'nde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Meclisi'nde hitapta bulunuyor.
AKUT, Rize sel felaketinde 16 vatandaşı güvenli alana tahliye etti
AKUT, Rize sel felaketinde 16 kişiyi güvenli alana tahliye etti ve hayatını ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi gazetecilerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bayramda piknik ateşine dikkat
Kurban Bayramı öncesi Orman Genel Müdürlüğü orman yangınları konusunda vatandaşı uyardı.
 
Vaka sayısı artıyor
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, vaka sayısının arttığı uyarısında bulundu.
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı düne göre artarak 7 bin 680 oldu.
Türkiye’de 4’üncü sanayi devrimini başlatan projeye TÜBİTAK’tan 15 milyon TL destek
MİLTEKSAN CNC Teknoloji ve Kontrol Sistemleri Sanayi A.Ş., Türkiye'de ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri