Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Bakan Göktaş: Erdoğan, insanlığın ve hakikatin gür sesidir
Bakan Göktaş: Erdoğan, insanlığın ve hakikatin gür sesidir
Bakan Ersoy: Yunanistan ile kültürel bağlarımızı güçlendiriyoruz
Bakan Ersoy: Yunanistan ile kültürel bağlarımızı güçlendiriyoruz
HABERLER>TÜRKİYE
29 Mart 2024 Cuma - 15:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kent Meydanı’nda düzenlenen Sultanbeyli mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün ebediyete irtihal  eden kıymetli dava arkadaşımız Genel Merkez Araştırma Geliştirme ve Eğitim Başkan Yardımcımız Osman Karaaslan’a Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Genç yaşta kaybettiğimiz Osman kardeşimiz, partimizde farklı görevlerde bulunmuş, davamıza samimiyetle hizmet etmişti. Rabbim Osman kardeşimi cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin diyor, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

Artık sonuna doğru yaklaştığımız Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Rabbimden bizleri ramazana ulaştırdığı gibi sağlıkla, huzurla, esenlikle bayrama da eriştirmesini diliyorum.

Sultanbeyli ile bizim aramızdaki gönül bağı çok eskidir. Hem de çok derindir. İstanbul’un yaşadığı çarpık şehirleşme sürecinin en ağır sonuçlarının görüldüğü yerlerden biri de Sultanbeyli’ydi.

Anadolu’nun dört bir yanından yeni bir hayat kurmak için buraya gelen insanlarımız, hep sahipsiz bırakıldı. Bu ilçemiz, bir dönem ülkemizdeki hak ve özgürlük gasplarının adeta sembol haline getirildi.

İnsanlarının sırf inançlarından, kıyafetlerinden, geleneklerinden dolayı taciz edildiği Sultanbeyli, vakur duruşuyla bu badireleri geride bıraktı. Bugün Sultanbeyli, İstanbul’un yıldızı parlayan ilçelerinden biri olarak kendini istiskal edenlere adeta nazire yapıyor.

İlçe belediyemiz, hayata geçirdiği projeler, yaptığı eser ve hizmetlerle Sultanbeyli’yi her geçen gün daha da güzelleştirdi ve güzelleştiriyor.

Bizim hikayemiz de, Sultanbeyli’nin durumuyla farklı değil. Emperyalistlerin, uzantıları vesayetçilere ve darbecilere eyvallah etmediğimiz için önümüze tuzak üzerine tuzak kuruldu.

PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerini üzerimize salanlara teslim olmadığımız için pek çok acıyla sınandık. Gazze’de yapılan katliama en üst perdeden itiraz ettiğimiz, mazlumlara her türlü yardımı yaptığımız için mimlendik. Hamd olsun önce Allah’ın yardımı, sonra da Sultanbeyli’den, İstanbul’dan, milletimizden aldığımız güçle hepsinin üstesinden geldik, geliyoruz.

Ülkemizi Türkiye Yüzyılı ile yeni bir döneme hazırlıyoruz. Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda belediyecilik hizmetlerinde yapacağımız tarihi atılımlarla şehirlerimizin de yüzyılı olacaktır.

İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim hamlesi maalesef son 5 yıldır durmuş hatta ibre tersine dönmüştür. Şehri yönetmesi gerekenler, İstanbul’dan başka her işle uğraştıkları için bırakınız yeni projeyi devraldıkları yatırımları bile sürdürememişlerdir. İşte şu anda İstanbul’u yöneten büyükşehir belediye başkanı acaba Sultanbeyli’ye en ufak bir yatırımı oldu mu?

Sultanbeyli’yi bir defa hiçbir zaman kalkıp da sahiplenmedin ki. Ulaşımıyla, çevresiyle, depreme hazırlığıyla, sosyal belediyeciliğiyle İstanbul, içler acısı bir hale gelmiştir. Lazım olduklarında, hava bozuk olduğunda ya tatilde ya cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde, ya büyükelçilerle Sarıyer’de balıkta. Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? İstanbul’un yönetimi, yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir. İstanbul, kendine ortak kabul etmez. Ya İstanbul’a hizmet ediyorsunuz, ya da bu şehri ihmal ediyorsunuz.

Eyüp Sultan hazretlerinin uğruna surları dibinde can verdiği İstanbul’a böyle bir zulüm yapılmasına rıza gösteremeyiz. Fatih’in emaneti İstanbul’un bu hale düşürülmesine vicdanımız el vermez. Bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın vebali, üzerimizdeyken yaşananlara seyirci kalamayız.

Bu şehrin beklentisi ve ihtiyacı elbette çoktur. Ama bazı hayati öncelikleri vardır. İstanbul’un birinci önceliği depreme hazırlıktır.

Sanki İstanbul, böyle bir tehditle karşı karşıya değilmiş gibi hareket etmekle bu tehlike ortadan kalkmıyor.

Bilim insanları, her gün ‘İstanbul’u depreme hazırlayın’ diye ikaz ediyor. Biz işte bu sebeple İstanbul’da afet bölgelerindeki gayretli çalışmalarıyla milletimizin takdirini toplayan Murat Kurum kardeşimizi büyükşehir adayı olarak belirledik.

Önümüzdeki 5 yılda İstanbul’daki depreme dayanıksız yapıların hepsini inşallah dönüştürecek. Tam bir seferberlik anlayışıyla çalışarak 650 bin konutun dönüşünü inşallah 5 yıl gibi kısa süre içinde tamamlayacak.

İstanbul’un ikinci gündemi, artık hayatı çekilmez hale getiren trafiktir.

Mevcut yönetim, bizden devraldığı metro hatlarını bile yapamadığı, trafiği rahatlatacak başka projeler de geliştiremediği için şehir adeta kilitlendi.

İstanbul, tam bir çile şehri haline geldi. Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nı durak sayılarını yarıya düşürerek sırf açmış olmak için açtılar. Sultanbeyli’ye kadar ilerlemedikleri gibi uyduruk sebeplerle hastane önünden geçecek durakları iptal ettiler. Yani bizim dönemimizde başlayan diğer pek çok proje gibi metro hattını da ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

Biz Murat Kurum kardeşimle merkezi idarede yaptığımız gibi büyükşehirde de kimsesizlerin kimsesi olacak bir yönetim anlayışını hakim kılacağız.

İstanbul’u kirli pazarlıklardan uzak tutmak gerekir. Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul’u üzmemek gerekir.

Artık bu şehirde belediyecilik, sosyal medyada değil, bizzat hayatın içinde yapılacak. Artık bu şehrin insanları, ihtiyaç duyduklarında belediye başkanlarının nerede olduğunu merak etmeyecek.
İşinin başında olduğunu bilecekler.

Biz milletimize gitmekle yorulmuyoruz. Tam tersine adeta şarj oluyoruz. Şehre ayak bastığımız andan itibaren ayrıldığımız vakte kadar yolda, parkta, evinin balkonunda, iş yerinin önünde, miting meydanında gördüğümüz her vatandaşımızla aramızda bir gönül köprüsü kurulur.

Dünden itibaren kamu bankalarımız, başvuran emeklilerimizin yeni banka promosyonunu ödüyor. Sizler de 2 Nisan’dan itibaren bunu alma imkanına sahipsiniz ve bu emeklilerimiz için önemli bir kaynak olacak.

Sultanbeyli’nin 31 Mart’ta yine rekor oy oranlarıyla eser ve hizmet yolculuğumuzun en başında yer alacağına inanıyorum.”

Hibya Haber Ajansı

 
Bakan Tekin: Öğrencilerimize yol gösterecek fırsatlar sunmayı sürdüreceğiz
 
Bakan Göktaş’tan AK Partili Karaaslan için taziye mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kocaeli mitinginde konuştu.
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Bursa mitinginde konuştu.
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır mitinginde konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aksaray’ın bize olan sevgisinden zerre kadar şüphemiz yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray mitinginde konuştu.
Erdoğan: Türkiye'nin 21 yılda 3 kat büyümesinden rahatsız olanlar pusuda bekliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Tokat mitinginde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un temel sorunu vizyon ve beceri eksikliğidir
FATMA ELİF BEYHAN - 24.03.2024 - HİBYA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara’ya 1 trilyon 91 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Ankara mitinginde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin yeni Genel Başkanı, tıpkı selefi gibi darbe sever çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Çankırı mitinginde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnatla aynı şeyleri yaparak iktidara gelmeyi umut ediyorlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Karabük mitinginde konuştu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri