Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim için Eurofighter önemli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim için Eurofighter önemli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birbirimize sıkı sarılırsak sorunların üstesinden kolay geliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birbirimize sıkı sarılırsak sorunların üstesinden kolay geliriz
Bakan Ersoy: Efes Deneyim Müzesi Las Vegas'ta En İyi Müze ödülüne layık görüldü
Bakan Ersoy: Efes Deneyim Müzesi Las Vegas'ta En İyi Müze ödülüne layık görüldü
Denizli'deki orman yangını kontrol altına alındı
Denizli'deki orman yangını kontrol altına alındı
Gümrük Kapılarındaki operasyonlarda 357 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Gümrük Kapılarındaki operasyonlarda 357 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>GÜNDEM
22 Mayıs 2024 Çarşamba - 17:05

Çelik: Sokak köpekleri düzenlemesi üzerinde henüz çalışılıyor

FATMA ELİF BEYHAN - 22.05.2024 - HİBYA - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik: Sokak köpekleri düzenlemesi üzerinde henüz çalışılıyor

Çelik'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Kampta hem meclis çalışmalarını, parti çalışmalarını değerlendiririz hem de adalet, güvenlik, dış politika, ekonomi gibi konularda kapsamlı sunum yapılır. Henüz netleştirmemekle birlikte bu çerçevede kamp için hazırlığımızı sürdürüyoruz.

Cumhurbaşkanımız MKYK Toplantısının girişinde kapsamlı bir değerlendirme yaptı. İç ve dış politika ile ilgili olarak gündemi değerlendirdi. Önümüzdeki dönemde dış politikada başta Gazze meselesi, orada uygulanan soykırıma karşı ortaya koyduğumuz tutum çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun bir mesaisi olacak.

Tabii iç politikada da gelişmeler oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bunları da kapsamlı bir şekilde değerlendirdi.

Öncelikle partimize, MKYK üyelerine önümüzdeki dört yıllık dönemi değerlendirirken birlik ve beraberliğin korunması, parti içinde tartışma olmaması, hep beraber aynı hedefe yürümemiz konusunda açıklamalar yaptılar.

Gelecek dönemi iyi değerlendirmekle ilgili olarak bütün arkadaşlarımızın kendi görev alanlarındaki hazırlıklarının tam olması gerektiğini ifade etti.

Kampa hazırlıkla ilgili değerlendirmeyi yapıyoruz.

Cumhurbaşkanımız bu son gelişmeler ışığında savunma sanayi konusunda geldiğimiz nokta hakkında da bir değerlendirme yaptı. Burada daha da güçlü bir şekilde bu alana yatırım yapacağımızı belirtti.

Cumhurbaşkanımızın en önemli mesajlarından bir tanesi de cumhur ittifakı içerisindeki birlik ve beraberliğin korunmasıdır. Cumhurbaşkanımız bütün MKYK üyelerine cumhur ittifakının huzurunu ve birliğini bozmaya dönük yapılan açıklamalar karşısında birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Buradan bir kere daha İran Devletine ve kardeş İran halkına taziyelerimizi sunuyoruz. Bu zor günlerinde kardeş İran milletinin yanındayız. Bugün de Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Dışişleri Bakanımız cenaze törenine katılacaklar.

Dünyada bu tip kazalar olduğunda geçmişte Türkiye’de de bunlara zamanında ulaşabilmek, zamanında müdahale etmek bir imkan ve kabiliyet meselesidir. Bizden talep edilen anında yerine getirilmiş ve Akıncı İHA ve gece görüş helikopteri gönderilmiştir. Ayrıca AFAD ekipleri gönderilmiştir. Tabii Akıncı İHA’nın çok kısa zaman içerisinde zorlu hava koşullarında bir uçuş gerçekleştirerek merhum şahsiyetlerin yerini tespit etmesi Türkiye’nin bu konumdaki imkan ve kabiliyetinin nasıl geliştiğini göstermesi bakımından da fevkalade önemlidir.

Gazze konusunda çok önemli gelişmeler oluyor. Uluslararası Ceza Muhakemesinin Başsavcısının önyargılama dairesinden Netanyahu’nun yakalanması ve tutuklanmasına dair bir karar talebinde bulunması son derece önemlidir. Bu talep başlı başına Netanyahu ve diğer hükümet üyeleri doğrudan savaş suçlarından sorumludurlar. Dolayısıyla talepte Netanyahu ve Savunma Bakanı Golant’ın vurgulanması önemlidir. Burada umarız ki önyargılıma dairesi başsavcının bu talebine uygun bir yanıt verir. Ve insanlık vicdanı, uluslararası hukuk ve hakkaniyet adına bu kişilerin tutuklanması kararı çıkar.

Başsavcı Netanyahu hükümetinin sivil nüfusu kasıtlı ve sistematik bir şekilde insanlığın hayatta kalması için gerekli olan şeylerden mahrum edilmekle suçlanıyor. Bu son derece önemlidir. Bu soykırım suçudur. Sivil nüfusu kasıtlı olarak hedef aldığı için savaş suçu işlediği ifade ediliyor. Bu gecikmiş bir taleptir. İnşallah karara dönüşür ama bizim açımızdan gecikmiş de olsa olumlu bir taleptir.

Diğer bir önemli gelişme bunu da memnuniyetle karşılıyoruz. İspanya, Norveç ve İrlanda’nın Filistin’i devlet olarak tanıyacaklarını ifade etmesidir. Biliyorsunuz bunu duyar duymaz İsrail, İrlanda ve Norveç’ten büyükelçilerini geri çağırma kararı aldı. Fakat avrupa birliği açısından bunun sadece üç ülke ile sınırlı kalmaması bütün AB’nin tanıması gerektiği açıktır. İspanya Başbakanı Sanchez çok uzun zamandır bu olayın bu şekilde soykırım olarak ifade edildiği zamandan beri son derece kıymetli açıklamalar yapıyor ve bu cinayet şebekesi tarafından da sistematik olarak hedef alınıyor. Ama İspanya hükümeti tutumunu değiştirmedi buradan bir kere daha ispanya hükümetini tebrik ediyoruz. Umarız ki bu AB’nin birlik çapındaki siyasetinin temel ekseni temel duruşu olur.

Bütün bunlar olurken maalesef ABD’den bu doğrultuda duymamız gerekenleri duyamıyoruz.

Başıboş sokak köpekleri ile ilgili düzenlemesi taslağıyla ilgili olarak toplumda birbirine zıt talepler var. Bu çerçevede henüz üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki hafta ya da daha sonraki hafta meclise gelmesi planlanıyor. Ama taslak üzerinde bütün görüşlerin tartışıldığı bir çalışma devam ediyor."

Hibya Haber Ajansı

 
Bakan Koca: Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanemiz 4 yılını geride bıraktı
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Fidan, Reisi'nin cenazesine katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Uraloğlu, Fas Ulaştırma ve Lojistik Bakanı Abdeljalil ile görüştü
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Fas Ulaştırma ve Lojistik ...
Bakan Yumaklı, Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü'nü kutladı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik ...
Devlet korumasındaki 600 gencin kamuya ataması yapıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devletin korumasından ...
 
AK Parti Sözcüsü Çelik: Filistin'i tanıma kararı memnuniyet verici
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'i ...
Dışişleri Bakanlığı: Filistin’in tanınması yönünde çaba harcamayı sürdüreceğiz
Dışişleri Bakanlığı, İspanya, İrlanda ve Norveç’in, Filistin Devleti’ni ...
OİK Toplantısı, Bakan Fidan ve Venezuelalı mevkidaşı Pinto ile gerçekleştirilecek
Türkiye-Venezuela Dördüncü Ortak İşbirliği Komisyonu (OİK) Toplantısı, ...
 
AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Varhelyi, Türkiye'yi ziyaret edecek
Avrupa Birliği (AB) Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi 22-23 ...
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), toz taşınımına karşı uyardı.
HSK atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı
Adli ve idari yargıda toplam bin 44 hakim ve cumhuriyet savcısı atamaları ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri