Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
26 Temmuz 2022 Salı - 12:47

Asya borsalarına Çin desteği

Asya borsaları yarın gerçekleşecek Fed para politikası beyanatı öncesinde Çin’deki teknoloji şirketlerinin yükselişinden destek alarak karışık da olsa pozitif bir tablo çizdi.

Asya borsalarına Çin desteği

Asya borsaları yarın gerçekleşecek Fed para politikası beyanatı öncesinde Çin’deki teknoloji şirketlerinin yükselişinden destek alarak karışık da olsa pozitif bir tablo çizdi. Japonya’da endeks seans içindeki kayıplarının neredeyse tamamını telafi ederek dünkü kapanış bölgesine yaklaştı. Çin ve Hong Kong endeksleri ise sırasıyla 0,8% ve 1,5% civarında yükseliş gösterdi.

ABD endeks vadelileri ise negatif bölgede seyrediyor. 0,3% civarında kayıplar görülen endeksler dışında ABD 10 yıllık tahvil faizi 2,79% bölgesinde seyrediyor. Dolar endeksi ise son üç günün hareket bandının alt kısmında bulunuyor.

 

Bu hafta ABD tarafında oldukça kritik başlıklar bulunuyor. Bunlar arasında ilk sırada yer alan Fed para politikası beyanatı olacak. Enflasyonun 9,1%’e çıkması sonrasında Fed’in 100 baz puan artırıma gidebileceği beklentileri yoğunluk kazanmış, ancak Waller ile Bullard’ın açıklamaları bu beklentileri yumuşatmıştı.

Fed’in yarın başlayacak ve hafta ortasında sona erecek toplantısında 75 baz puan faiz artırımı kararı alması bekleniyor.

 

“ABD bilanço sezonu”

ABD’de bankalarla birlikte yoğunlaşmaya başlayan bilanço sezonu, resesyon riskine ilişkin ipuçlarının alınması adına önemli olacak. 

“FİNANSAL VARLIK PERFORMANSLARI”

 ‘’GÜNLÜK BORSA YORUMU’’

Piyasalarda pozitif hava devam ederken, Endeks günü %1.27 yükselişle kapadı. Bankacılık endeksindeki alıcılı görünüm sürüyor. Endeks üzerinde eskisi gibi ağırlığı olsaydı dün Endeksteki yükseliş çok daha şiddetli olabilirdi. Bankalardaki ılımlı görünüm devam edebilir. Kuvvetli kar beklentileri bunda etkili oluyor.  Bugün Yapı Kredi Bankasının 2.çeyrek finansallarını açıklaması bekleniyor. Bankalarda oldukça güçlü kar artışları bulunuyor. Borsa’da genel olarak beklentiler güçlü denilebilir. Bunun fiyatlamalara olumlu yansıması bir süre daha devam edebilir. ABD piyasalarında hafif yorgunluklar görülürken Wall Mart etkisi ile satıcılı bir görünüm mevcut. ABD future endeksleri bu sabah negatif bölgede bulunurken, Asya borsalarında ılımlı bir görünüm var. İçeride bugün önemli bir haber akışı bulunmazken, ABD’de yeni konut satışları verisi izlenecek. Yarın Fed kararı bulunuyor ve Fed öncesi piyasalarda temkinli seyirler olabilir. Ancak Borsa endeksi pozitif havanın devamını ve buna bağlı olarak alıcılı açılış olmasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

GESAN: Şirketimiz %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş., TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 25/07/2022 tarihinde gerçekleştirilen, 2022/590963 ihale kayıt numaralı ‘'25-07-2022 TARİHLİ İTM-404 REFERANSLI 154 KV ALMUS HES TM YENİLEME (FARKLI SAHAHA) (DOKAP) YAPIMI İŞİ'' için ihaleye girilmiş ve en avantajlı fiyat verilerek ihalede 1. olunmuştur. İhale baz bedeli 67.329.605,-TL'dir. (Altmışyedimilyonüçyüzyirmidokuzbinaltıyüzbeş Türk Lirası) İhale ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ve yatırımcılarımıza bildirilecektir.

MANAS: Yurtdışında faaliyet gösteren bir firmanın pilot projesinde kullanılmak üzere 689.990 USD tutarında akıllı gaz sayacı satışı için sözleşme imzalanmıştır. Projenin 2023 yılı içinde tamamlanması planlanmaktadır.

EDATA: Şirketimiz   tek seferde 35.117.265,58 TL tutarında ihracat gerçekleştirmiş olup, söz konusu ihracata ilişkin tüm tahsilatlar tamamlanmıştır.

HEKTS: Şirketimizin 04.07.2022 tarihli kararına istinaden Adana İli Sarıçam İlçesi, Acıdere OSB Mahallesi, Adana Hacı Sabancı OSB, Atatürk Bulvarı, No. 19 adresinde bulunan Organomineral Üretim Tesisinin satın alınması amacıyla yaptırılan gayrimenkul değerlemesi sonucunda tespit edilen değer USD 2.627.847,00 olup; yapılan görüşmeler sonucunda ilgili taşınmazın USD 2.590.000,00'a satın alınmasına karar verilmiştir.

PAY ALIM SATIM HABERLERİ

MPARK: Şirketimizce Yönetim Kurulu'nun 25.05.2022 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 25.07.2022 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 39,52 TL – 40,32 TL (ağırlıklı ortalama 39,98 TL) fiyat aralığından toplam 36.000 TL nominal değerli MPARK payları geri alınmıştır. Bu işlemlerle birlikte, 25.07.2022 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 1.806.000 TL olup, bu payların sermayeye oranı %0,8681'e ulaşmıştır.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Çin'in üçüncü faz klinik testlerde 5 covid-19 aşısı bulunuyor
 
Altın haftaya kayıpla başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasalarda bugün
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.
Altın beş hafta sonra yeşile döndü
Geçtiğimiz hafta Avrupa merkez bankasının faiz kararı açıklanırken, altın ...
Piyasaların yönü
Geçen haftayı endeks yatay yönlü tamamladı. Enflasyonist endişeler gölgesinde ...
 
E-ticaret pazarı 6 trilyon dolara koşuyor
Dijital dönüşüm, e-ticaretin ivmesini ve perakende pazarındaki payını artırıyor.
Uluslararası piyasalar
Dün piyasalarda gözler Avrupa Merkez Bankasının faiz kararındaydı. Avrupa ...
Kıymetliler AMB’si kararı sonrası toparlanma yaşadı
Altın dünkü seansta 1681 dolar/ons seviyesine kadar çekilerek son 1 yılın ...
 
Piyasalarda bugün
JP Morgan, TCMB'nin karar metninde kullandığı dilde anlamlı bir değişiklik ...
Kıymetlilerde baskı devam ediyor
Altın dünkü seansta satıcılı bir seansı daha geride bırakırken, 2021 Ağustos’tan ...
Piyasaların yönü
Geçen haftayı yatay yönlü tamamlayan endeks haftayı yükseliş ile sürdürmektedir. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri