Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
6 Aralık 2019 Cuma - 11:02

9 yıldır ilk ders EGO

Keçiören Yeşilöz Mahallesi’ndeki tek okul, 9 yıl önce yıkılıp yeniden yapılmadığı için öğrenciler her gün EGO otobüsleriyle 4 kilometre uzaklıktaki başka bir okula taşınıyor. Taşımalı eğitimle mezun olan öğrencilerin olduğuna dikkat çeken veliler, “Bir an önce mahallemize okul istiyoruz” diyor.

9 yıldır ilk ders EGO

Keçiören’in Yeşilöz Mahallesi’ndeki Nebahat Taşkın İlk ve Ortaokulu’nun 2011’de yıkılması nedeniyle öğrenciler 9 yıldır EGO otobüsleriyle 4 kilometre uzaklıktaki okula taşınıyor. Çocukları her sabah muhtarlığın önünden otobüse tek tek bindiren mahalle muhtarı Cafer Benli, yetkililere çağrı yaparak okulun bir an önce yapılmasını beklediklerini söyledi. Muhtar Benli, 9 yıldır yaşanan sıkıntıyı şöyle anlattı:

 

YAPILMASI İÇİN PROTOKOL İMZALANMIŞTI

 

“2011’de protokol yolunda tünel yapılacağı gerekçesiyle okulu yıktılar. TOKİ, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), EGO Genel Müdürlüğü, TOBAŞ, Ankara Valiliği ve hayırsever Nebahat Taşkın arasında okulun yıkılıp yeniden yapılması için bir protokol imzalandı. 4 yıl içerisinde ‘yeni okulu yapacağız’ dediler. Protokolde okul yapılana kadar EGO otobüslerinin öğrencileri ücretsiz taşıması maddesi var. Aradan 9 yıl geçti, okuldan henüz bir ses seda yok. 9 senedir bu çocuklar EGO otobüsleriyle taşımalı olarak 4 kilometre uzaklıktaki Kuzey Ankara’daki Nebahat Taşkın İlk ve Ortaokulu’na gidiyorlar. Yıkılan okul binası 4 yıllıktı, yıkılınca hayırsever Nebahat hanımın ismini Kuzey Ankara’daki okula verdiler.

 

ANAOKULUNDAN ORTAOKULA 300 ÖĞRENCİ

Anaokulundan ortaokula 300 öğrenci var. Sabah 07.45’te otobüsler muhtarlığın da bulunduğu pazar yerine gelmeye başlıyor. Bazen trafik oluyor otobüsler seferden geldikleri için yetişemiyorlar da. Birbirini ezen çocuklar, bacağı kırılanlar, kargaşa, düzensizlik vardı, otobüslere binme sırasını oluşturdum. Otobüsler sabah götürüyor, öğlen 15.00’te de aynı noktaya geri getiriyor. Her sabah çocuklara muhtar olarak refakat ediyorum. Mahallenin nüfusu 20 bindi, 5 bine düşündü. Okul olmadığı için insanlar mahalleden taşınıyor.

OKULU OLMAYAN MAHALLENİN MUHTARIYIM

 

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüm, hepsine de dosya verdim. Son olarak bir toplantı için gittiğimiz Cumhurbaşkanlığı’na da dosya verdim. Hiçbir netice alamadım. Toplantılara gittiğimde kendimi tanıtırken ‘Ankara’nın göbeğinde hiç okulu olmayan mahallenin muhtarıyım’ diyorum. Ankara’nın merkezi burası. Ülkenin başkentinin ortasında böyle taşımalı eğitim olur mu. Tüm yetkililer, bir veli olarak bu aileleri kendi yerlerine koysunlar öyle düşünsünler. Bir an önce okulumuzun yapılmasını çocukların bu sıkıntısının giderilmesini bekliyoruz.”

KIZLARIM OTOBÜSLÜ TAŞIMAYLA MEZUN OLDULAR

Veliler adına konuşan Ayla Kömürcü ise şunları söyledi: “16 yıldır bu mahalledeyim. Mavi Masa’ya, o dönem adı BİMER olan CİMER’e defalarca konuyu ilettik. Gitmediğimiz yer kalmadı. Benim oğlum 4’ncü sınıfa gidiyor, her gün getirip götürüyoruz. Kızlarım otobüslü taşımayla mezun oldular. Bu taşıma başladığında kızım 2’nci sınıfa gidiyordu şu anda lise 3’te. Ortaokula 6 yıl otobüslerle gidip geldi. Şimdi aynı sıkıntıyı oğlumda çekiyorum. Biz bir an önce mahallemize okul istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her gün protokol yolundan geçiyor. Kendisine çağrı yapıyoruz geçerken gördüğü Yeşilöz Mahallesi’nin bu sıkıntısını lütfen bir an önce çözüme kavuştursunlar.”

Yeni okulun mahallede belirlenen başka bir alana yapılacağını belirten muhtar Cafer Benli eski okul arazisinin de yıkımdan sonra boş bir şekilde durduğuna dikkat çekti.

 
Tayland sokak yemekleri Ankara’da
 
İşte Kızılay’ın yeni üst geçidi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Amacımız farkındalık oluşturmak
Mamak Belediyesi, geçtiğimiz günlerde başlattığı “Bir Kitap, Bir Yazar” ...
Ali Ersoy ve Karapürçek’te kütüphanelere 22.00 ayarı
Altındağ Belediyesi, öğrencilerin derslerine ve sınavlarına daha rahat ...
9 farklı atölyede ücretsiz kurs
Keçiören Belediyesi bünyesinde, çocukların bilim, sanat, spor ve kültürel ...
 
Botan efsanesi Ankara’da
Siirt Valiliği himayesinde Siirt Gösteri ve Sanat Topluluğu bünyesinde ...
Çocukların sesi olacağız
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) 25. Dönem Çocuk Meclisi’nde yapılan ...
Eğlenelim öğrenelim
Sincanlı öğrenciler ara tatilde, Sincan Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ...
 
Öğrencilere ara tatil tatbikatı
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ara tatildeki öğrencilere ...
Mülteci çocukların 20 Kasım mesajı: Çocuğunu çalıştırana ceza verilmeli
Savaş mağduru 13 yaşındaki Iraklı Ehlem ve Fatma, aileleriyle birlikte ...
Öğretmenler göz kamaştırdı
Büyük Kolej’de görev yapan öğretmenler, ‘Öğretmenler Günü’ nedeniyle düzenlenen ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri