Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
23 Ocak 2020 Perşembe - 11:48

7 İlçeye daha müjde var!

2020 içinde doğalgazda 600 kilometre dağıtım hattı yapmayı hedeflediklerini belirten Başkentgaz Genel Müdürü Asım Yüksel, 2022’de Ankara’nın 7 dış ilçesini doğalgazla buluşturacaklarını söyledi.

7 İlçeye daha müjde var!

Bu sene Balâ’nın doğalgaza kavuşacağı bilgisini veren Yüksel, 2022 sonuna kadar Kalecik, Evren, Güdül, Nallıhan, Ayaş ve Çamlıdere’nin doğalgazla ısınacağını aktararak “Bu yıl ki 600 kilometrelik dağıtım hattının maliyeti 300 milyon lira olacak” dedi. Başkentgaz Genel Müdürlüğü’ünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yüksel, vatandaşların merak ettiği konularla ilgili şu açıklamaları yaptı:

SESLİ YANIT SİSTEMİYLE SAHA EKİPLERİNE ULAŞTIRIYORUZ

(Çağrı merkezi bekleme süreleri) “Özellikle havaların birden soğuduğu anda yoğunluk yaşanıyor. Bir günde 2-3 bin çağrı alıyoruz. Dolayısıyla kullanıcıların bize şikâyetini iletmesi zor oluyor. Bu durumlara karşı sesli yanıt sistemi özelliğimizi geliştirdik. Abonelik bilginizi girerseniz kaydınızı elektronik ortamda oluşturuyorsunuz. Otomatik olarak saha ekiplerine ulaşıyor. Cağrı merkezini aradığınızda uzun süreler beklemenizi gerektiren bir durum oluşmamış oluyor.

TAKSİT GÜNDEMİMİZDE YOK

(Ankara’da taksitli gaz satışı) Türkiye’de 71 dağıtım bölgesi var. Bunlardan sadece İstanbul (İGDAŞ) kamu dağıtım şirketi tarafından işletiliyor. Kendi finansal imkânları var. Biz BOTAŞ’tan aldığımız gazı dağıtıyoruz. Aldığımız aylık tüketim faturasını bir sonraki ay ödemekle yükümlüyüz. Ödemeyi de aboneden alarak gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla gündemimizde taksitli gaz satışı yok.

DAĞITIM BEDELİNDE ARTIŞ YOK

(2020 yılındaki fiyat artışı) Fiyatı ve hizmetin şartlarını biz belirlemiyoruz. Tedarikçinin (BOTAŞ) fiyatı artınca doğrudan tüketiciye yansıtıyoruz. Dağıtım bedelinde bir artış yok. Tarifeyle ilgili bir değişim yok, doğalgazın tedarik fiyatıyla ilgili bir değişiklik var.

BİRİM FİYAT AYNI

(Kartlı ve faturalı sayaç arasındaki fiyat farkı) Ön ödemeli (kartlı) ve faturalı sayaca ödenecek tutar eşitlenmiş durumda. Birim fiyat olarak aynı. Faturalı sayaç tüketicisi tükettiği tarihteki fiyat neyse onu ödüyordu. Fakat ön ödemeli tüketici önceden satın alma hakkını aldığı için eski fiyattan ödüyor gibi oldu. Adil faturalandırma uygulamasıyla bu eşitsizliği gidermiş olduk.

100 BİN ÜZERİNDE SAYAÇ ÖMRÜNÜ DOLDURDU

(Sayaçların değişmesi zorunlu mu?) 688 bin ön ödemeli (kartlı) sayaç var. Ankara’daki sayaçların büyük bölümünün ömrünü doldurmuş olduğunu düşünürsek, burada bir değişim ihtiyacı var. Yönetmeliği göre doğalgaz sayaçlarının ömrü 10 yıl olarak belirtilmiş. Üretici firmalarda bu süreyi teyit ediyor. Hem ölçüm hem düzenli çalışma açısında sorun yaratıyor. Ankara’daki sayaçların ortalama ömrü 16 yıl. Biz hem yönetmelik, hemde üretici firmaların garanti süresini aşmış durumdayız. Ön ödemeli sayaçlar konforu azaltıyor. 2020’de 100 binin üzerinde 20 yaşında büyük sayaç var. Değişim aslında zorunluk haline gelmiş. Bundan etkilenecek olan tüketici.

GÜVENCE BEDELİ ABONEYE BORCUMUZ

(Abone ücreti ve güvence bedeli) 300 dolar 1996’da alınan bir karar, abone ücreti olarak tahsis edilmiş. Abone ücretinin iade edilmeyeceğine yönelik hükümler var. EPDK 2002 yılından beri bu konudaki mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor. Aynı düzenleme EPDK’nın mevzuatında da yer aldı. Abone bağlantı bedeli olarak adlandırıldı ve abonenin sisteme dahil edilmesi için alınan bir katkı bedeli olarak değerlendirildi. Bir defaya mahsus alınıyor ve iade edilmiyor. Abone bağlantı bedeli ise farklı bir şey. 300 dolar ile ilgili bir yargı kararı var. Güvence bedeli ise EPDK tarafından her yıl belirlenen bir bedel. Faturalı sayaçlarda ödenmeme riskine karşın dağıtım şirketlerin alacağının bir güvence gibi düşünülen ve abonelik bitiminde TÜFE ile belirlenerek iade edilen bir bedel. Bizim tahsil ettiğimiz bedelden çok, bizim aboneye olan borcumuz. Ama eğer kullanıcı ödemez ise bize o bedeli kullanarak tahsil etme şansı veriyor.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın omuz verdiği tabut kimin?
 
Vekilin muhtar mesaisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul ürktü
İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde hissedilen deprem oldu. ...
Mahlukata şefkat berekettir
Etimesgut Belediyesi ekipleri, soğuk ve don sebebiyle yiyecek bulamayan ...
Kar yağdı Ankara felç oldu
Başkent’te dün etkili olan kar yağışının ardından kentin yüksek kesimleri ...
 
Ata’mızı coşkuyla karşıladık
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Ata’nın ...
100. Yıl mesajları
Ankara’da kent yöneticileri, iş dünyası temsilcileri 27 Aralık Atatürk’ün ...
Vatan uğruna ölmeye geldik
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde öne çıkan fotoğrafların başında Dikmen ...
 
Sahte bilet tuzağına dikkat
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
El birliğiyle çözülmesi şart
Ankara Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu öğrencisi (7) Mert Yağız Köksal’ın, ...
ABB’de gündem 60 milyon Euro’luk otobüs kredisi
ABB Meclisi’nde bugün görüşülecek EGO’nun otobüs alımı için 60 milyon ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri