Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SİYASET
26 Aralık 2019 Perşembe - 13:47

25 milyon liralık rüşvet ve irtikap skandalında 5 çelişki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın; CHP eski Ankara Milletvekili ve Ankara Ticaret Odası Eski Başkanı Sinan Aygün’ün açıkladığı 25 milyon liralık rüşvet skandalıyla ilgili çelişkili açıklama yapması dikkat çekiyor.

25 milyon liralık rüşvet ve irtikap skandalında 5 çelişki!

MANSUR YAVAŞ BAŞKA, MECLİS ÜYELERİ BAŞKA KONUŞUYOR

Sinan Aygün'ün TOGO İkiz Kuleleri'nde görüşme yapan ve Aygün'den 25 milyon lira istediği ifade edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Haydar Demir, "Diğer arkadaşlarımızın (Meclis üeyelerinin) hiçbirisinin oraya gittiğimizden haberi yok" iddiasında bulundu. Mansur Yavaş ise, TOGO İkiz Kuleleri'nde yapılan görüşmeden Meclis üyelerinin haberi olduğunu belirterek, "İki kişi, diğer arkadaşların da bilgisi var ve oraya gidiyorlar" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, Ankara 12. İdare Mahkemesi'ne yaptığı istinaf dilekçesini neden geri çektiğini açıklayamadı, Sinan Aygün'ün adamı olmakla suçladığı Ankara Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Vekili Avukat Saraynaz Karahan'dan özür diledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mansur Yavaş ve Sinan Aygün'ün arasındaki sorunu çözmek için görevlendirdiği isimler, Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaların doğru olmadığını ifade eden açıklamalarda bulundu.

1- YAVAŞ: "BU İKİ KİŞİ (MECLİS ÜYESİ) DİĞER ARKADAŞLARIN DA BİLGİSİ VAR VE ORAYA GİDİYORLAR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 20 Aralık'ta Tele 1 Televizyonu canlı yayınına katıldı ve "Sibel hanım, Sinan Aygün'ün kardeşi Sibel hanım olumsuz raporu alınca 'Sinan beyi buraya çağırayım, onunla konuşun' diyor. Diyorlar ki 'Hayır. Onun buraya gelmesi doğru olmaz.' İki tane arkadaşa (Meclis üyesi) diyorlar ki, 'Ne diyecekse, ille görüşülecekse siz bir gidin görüşün' Ve iki kişi, diğer arkadaşların da bilgisi var ve oraya gidiyorlar. Orada konuşulurken, bir sürü küfürlü konuşma falan. (Sinan Aygün) 'Benim işimi halletmediniz, ben de Cumhuriyet Halk Partiliyim' falan…" ifadelerini kullandı.

DEMİR: "DİĞER ARKADAŞLARIMIZIN HİÇBİRİSİNİN ORAYA GİTTİĞİMİZDEN HABERİ YOK"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri ve Haydar Demir ve Berkay Gökçınar, Sinan Aygün'ün mühürlenen TOGO İkiz Kuleleri'nde kendisinden 25 milyon lira istedi.

Haydar Demir, 23 Aralık tarihinde CNN Türk Televizyonu'nun canlı yayınına katıldı ve "(Sinan Aygün'ün ofisine) Bizim gitmemizde Sayın Mansur Yavaş'ın hiçbir bilgisi, bize talimatı, 'Gidin, konuşun' diye demesi söz konusu değil. Kesinlikle değil. Hatta diğer arkadaşlarımızın hiçbirisinin oraya gittiğimizden haberi yok. Biz kesinlikle ve kesinlikle Sinan Aygün'le görüşmeye gitmiyoruz" iddiasında bulundu.

2- YAVAŞ, İSTİNAF DİLEKÇESİNİ NEDEN ÇEKTİĞİNİ AÇIKLAYAMADI

Mansur Yavaş, Ankara 12. İdare Mahkemesi'ne yaptığı istinaf dilekçesini neden geri çektiğini açıklayamadı.

KALTALIOĞLU: "KARAR HAKSIZ, DAVA REDDEDİLSİN

Mansur Yavaş'ın avukatı Elif Kaltalıoğlu, 13 Kasım 2019 tarihinde Sinan Aygün'ün mağdur olduğu gerekçesiyle Ankara 12. İdare Mahkemesi'ne dilekçe sundu. Dilekçede; "Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin kararı kaldırılarak haksız davanın reddine karar verilmesini arz ve talep ederiz" denildi.

SİNAN AYGÜN'LE GÖRÜŞMENİN ARDINDAN İSTİNAF BAŞVURUSU ÇEKİLDİ!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri ve Haydar Demir ve Berkay Gökçınar'ın, Sinan Aygün'ün TOGO İkiz Kuleleri'nde görüşmesinin ardından hareketlilik yaşandı.

Mansur Yavaş'ın avukatı Elif Kaltalıoğlu, 13 Aralık 2019 saat:16.57'de istinaf başvurusunda bulundu ve Sinan Aygün'ün mağdur olduğu ifade edildi.

KARAHAN: İSTİNAF YOLUNA GİDİLMESİ HUKUKİ MENFAAT BULUNMUYOR, EK KÜLFET GETİRECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Vekili Avukat Saraynaz Karahan ise, 13 Aralık 2019 tarihinde istinaf yolundan vazgeçilmesine yönelik "Acele" başlıklı bir dilekçe hazırladı. Dilekçede özetle; "İstinaf yoluna gidilmesinde idaremizin hukuki menfaati bulunmamakta olup aksine istinaf yoluna gidilmesi halinde idaremiz aleyhine ek külfet getireceği yönünde müşavirliğimiz görüşü hasıldır" denildi.

KALTACIOĞLU: İSTİNAF KANUN YOLUNA BAŞVURU DİLEKÇEMİZİN İŞLEME ALINMASIN

Yavaş'ın avukatı Elif Kaltalıoğlu da, Saraynaz Karahan'ın yazısını işleme aldı ve hazırlanan dilekçeyi 13 Aralık 2019 saat:17.25'de Ankara 12. İdare Mahkemesi'ne sundu.

Söz konusu dilekçede; "Yerel mahkemenizin gerekçeli kararına karşı istinaf kanun yoluna başvurulmuştur. Ancak ekte sunulan Başkanlık Olur'u ile istinaf kanun yoluna başvurma talebimizden feragat etmekteyiz. Dolayısıyla istinaf kanun yoluna başvuru dilekçemizin işleme alınmaması ve feragat dilekçemiz doğrultusunda gereğinin yapılmasını arz ederiz" denildi.

3- YAVAŞ: SARAYNAZ KARAHAN KORKUYLA İSTİNAFTAN VAZGEÇİYOR

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Vekili Avukat Saraynaz Karahan hakkındaki görüşlerini değiştirmesi dikkat çekiyor.

Yavaş, Hürriyet Gazetesi'nde 24 Aralık tarihinde yer alan röportajında Saraynaz Karahan'ı eleştirdi ve "Saraynaz Karahan istinaf ediyor. Benim meclis toplantısından gelir gelmez bilgim oluyor. Yanımda tanıklar var, ağzıma geleni saydırdım, 'Sen benim talimatımı nasıl yerine getirmezsin, tersine davranırsın' diye. Hemen anında görevden alıyorum ve anında da teftişe sevk ediyorum. O da o korkuyla gidiyor, istinaftan vazgeçiyor. Hukuk müşaviri hakkında da soruşturma devam ediyor. Yapmayacaktı, benim talimatıma rağmen" ifadelerini kullandı.

"İSTİNAF BAŞVURUSUNDA BULUNAN SARAYNAZ HANIMIN GÜNAHIMI ALMIŞIM"

Mansur Yavaş, 25 Aralık tarihinde FOX TV canlı yayınında, "Hukuk Müşavirliği'ne vekaleten bakan hanımın açıkçası günahını almışım. (…) Saraynaz hanımı bir şekilde Sinan Aygün'ün ikna ettiğini düşündüm, günahını almışım, yalan yok. (Saraynaz Karahan'ın istinaf başvurusunu) Sinan Aygün adına o yaptırdı düşünüyorum" iddiasında bulundu.

 
Asgari ücret son dakika haberi! 2020 Asgari ücret zammı oranı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?
 
İyi Parti'de gerginlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Adalet Sarayı parçadan bütüne geçecek
Ankara’da adalet hizmetlerinin yürütüldüğü 6 ayrı bina için “Adliyenin ...
Var gücümüzle çalışıyoruz
AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ...
AK Parti ile ABB arasında ‘sosyal yardım’ tartışması
AK Partili Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yardım ...
 
Çakır: Bir saatlik adalet yetmiş yıllık ibadetten evladır...
AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon üyesi Sami Çakır ...
Sami Çakır: Cenge hazır ol sulhu salah ister isen
Silah ve güç odaklı bir dünyaya hızlı bir şekilde savrulduğumuz inkâr edilemez bir gerçek.
5 ilçenin bütçesi kabul edildi
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, ilçe belediyelerinin 2020 yılı ...
 
Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan organlarını bağışladı
Sağlıklı olan herkesi organ bağışı yapmaya davet eden Ceylan: “ Bir Organ Bir Can”demektir dedi.
Aydoğdu’nun duygu yüklü mesajı
Ahıska Türklerine Yılmaz savunucusu dava adamı Yunus Zeyrek’in vefatı ...
Yaşar Kırkpınar’dan Dış Politika mesajları
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar Dışişleri Bakanlığı Bütçesini ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri